Otteluraportti: Ilves – TPSIlves – TPS 1-1 (1-1)

Ilves sai kotiavauksessaan vastaan TPS:n. Tiukan ottelun jälkeen Pisteet jaettiin loppulukemin 1-1.

27’ Johanna Salmijärvi, 1-0
39′ Katja Hakala, 1-1

Yleisöä: 214
Keltaiset kortit, Ilves: Iida Laakkonen
Keltaiset kortit, TPS: Katja Hakala
Erotuomari: Hanna Kapiainen

Ottelupöytäkirja

 Naisten liiga on saatu käyntiin kauden 2018 osalta. Ilves aloitti kauden kotonaan TPS:ää vastaan, ja pelipaikkana oli Pirkkahallin tekonurmi. Ilveksen kauden avausta oli hallille saapunut todistamaan 214 henkeä.


Joukkueilla oli tuore tuntuma toisistaan, sillä viikkoa ennen sarjan avausta samaiset joukkueet hakivat virettä sarja-avaukseen kenraaliharjoituksesta, joka pelattiin samaisella kentällä, missä sarja-avaus. Tässä ottelussa Ilves oli TPS:ää 3-1 vahvempi. Kun tuomari Kapiainen vihelsi sarja-avauksen käyntiin, edellistä ottelua ei enää muisteltu, vaan lähdettiin taistelemaan pisteistä.


Eka puoliaika lähti hyvin käyntiin ja saatiin tehtyä hieno maalikin ! Meillä oli hyviä juttuja joita saatiin toimimaan pelissä mutta parannettavaakin löytyy. Valitettavasti vastustaja pääsi tasoittamaan pelin ennen puoli aikaa. Vaikka kolme pistettä olisi ollut saavutettavissa, on tästä kuitenkin piste mukana hyvä lähteä jatkamaan matkaa kohti tavoitettamme.” kertoo Ilveksen kapteeni Sanni Ojanen.

Sarja-avaukselle tyypillisesti molempien joukkueiden peli oli hermostunutta.


Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin 27. peliminuutilla. Kontrolloidun hyvän hyökkäyksen päätteeksi akseli Roosa ”Räsä” Ärväs ja Johanna ”Junnu” Salmijärvi toimi, ja he huudattivat kotiyleisöä. Räsä sai pallon oikealla laidalla ja pallon Junnulle kuudentoista sisään, joka laukoi suoraan syötöstä pallon TPS vahti Milla-Maj Majasaaren ulottumattomiin. Hyvän viimeistelyn lopputuloksena Ilves kirjasi tulostaululle johtolukemat 1-0.


Ottelua ehti kuitenkin vanheta vain 12 minuuttia, kun 39. peliminuutilla TPS rankaisi kulman jälkitilanteesta. Ilveksen vahti Annika Laihanen lähti hakemaan kulmaa, mutta kakkospallo jäi kuudentoista rajalle, josta TPS:n Katja Hakala toimitti pallon maalille. Ilveksen puolustuksen hyvästä varmistuksesta huolimatta pallo pääsi käymään maaliviivan väärällä puolella ja tuomari vihelsi maalin merkiksi. Näin tauolle lähdettiin 1-1 tuloksessa.


Toisella jaksolla nähtiin molemmilta joukkueilta suoraviivaista hyökkäyspelaamista. Näin pitkiä pallonhallintajaksoja ei juurikaan nähty. Varsinkin ottelun loppu oli varsinaista tilanteenvaihtoa ja todella suoraviivaista toimintaa. Pelin lopussa olisi kumpitahansa joukkue voinut tehdä ottelun voittomaalin ja napata täyden pistepotin itselleen. Kuitenkin joukkueiden puolustus piti ja lukemat tulostaululla pysyivät samoina. Toisella jaksolla ei lisäosumia nähty ja tuomarin viheltäessä ottelun päättyneeksi, päädyttiin pisteiden jakamiseen.


Ville Väisänen kommentit ottelusta: ”Sarja avattu ja pistetili myös, mutta rehellisyyden nimissä ottelu jätti kyllä harmittavan jälkimaun suuhun. Ottelu sinänsä oli tasainen ja molemmilla mahdollisuudet täyteen pistepottiin, mutta meidän joukkuepeli ei ollut jostain syystä ihan parhaimmillaan. Viikko sitten voitimme saman vastuksen 3-1, joten tulos ei siinäkään mielessä täysin miellytä. Mutta tästä eteenpäin ja jatkossa varmasti petrataan.


Seuraava kotiottelu nähdään poikkeuksellisesti Kaupin urheilupuistossa 14.4.2018 klo 16.00 alkaen, kun vastaan astelee Pallokissat Kuopiosta.
 

Video


 

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
5 Bergius Jade (53′ 8 Emmi Ristimäki)
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa (65′ 11 Roosa Tuominen)
16 Vesaniemi Eini (75′ 6 Kaisa Björn)
17 Laakkonen Iida
19 Ojanen Sanni (C)
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia
28 Nyrhinen Nea

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
6 Björn Kaisa
8 Ristimäki Emmi
11 Tuominen Roosa
14 Rasinen Aino
29 Tuominen Isa

TPS

Avauskokoonpano

1 Majasaari Milla-Maj
2 Schrey Alina
8 Uronen Mira
9 Ketoja Riikka
13 Spets Wilma
15 Savolainen Tiia
16 Laasio Netta (46′ 6 Kattelus Laura)
19 Hakala Katja
20 Hannula Netta (84′ 27 Rantamäki Milla)
22 Rannus Jenni (64′ 17 Haanpää Annika)
24 Santamäki Emma

Vaihtopenkki

5 Lähteenmäki Frida
6 Kattelus Laura
17 Haanpää Annika
21 Nurmi Matilda
27 Rantamäki Milla
29 Lehkonen IinesLue myös

Johannes Viitalalle nollapeli Salossa

Johannes Viitalalle nollapeli Salossa

  Ilves jatkoi totuttelua ulkoilma-jalkapalloon pitkän hallikauden jälkeen, pelaten toisen harjoitusottelun viiteen päivään. Tänään joukkue matkusti Saloon Ykkösessä pelaavan SalPan vieraaksi. Osa lauantaina HJK:ta vastaan pelanneista pelaajista jäi tänään...