Otteluraportti: Ilves-TiPS 1-0 (0-0)

Ilves – TiPS 1-0 (0-0)

Sateisessa Tammelassa toistamiseen tällä viikolla toisensa kohtasivat Ilves ja TiPS. Kuten edelliselläkin kerralla, myös tänään Ilves oli maalin verran parempi, kun ottelu päättyi 1-0 lukemiin.

81′ Rasinen Aino, 1-0

Yleisöä: 162
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, TiPS: Kaijasilta Linda
Erotuomari: Hakala Sini

Ottelupöytäkirja

 

Tänään sateisella Tammelan stadionilla kohtasivat Ilves ja TiPS toisensa toistamiseen tällä viikolla. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tikkurilassa Ilveksen 1-2 voittoon. Tällä kertaa kotiyleisö sai tämän kauden ajalta harvinaista herkkua, kun kotijoukkue voitti TiPS:n 1-0.


Ottelu alkoi tiukasti Ilveksen komennossa. Ilves pystyi vahvalla prässipelaamisellaan TiPS:n seinää vasten ja pystyi luomaan maalipaikkoja lähes liukuhihnalta. TiPS pääsi kuitenkin muutaman kerran iskemään vastaan vaarallisesti. Kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla ei tulostaulun lukemia muuteltu kuin ottelukellon suhteen, sillä kumpikaan joukkue ei onnistunut viimeistelyssä. Viimeistely-yrityksissä Ilves pääsi ensimmäisellä jaksolla vierailijaa lähemmäksi ja paukuttelikin useampaan kertaan ylärimaan ja vedot, jotka olivat maalipuiden välissä, vierailijoiden maalivahti Riina Isokääntä selvitti mallikkaasti. Näin tauolle asteltiin maalittomassa tasatuloksessa.


Toisella jaksolla Ilveksen peli oli hieman sekaisin, sillä vierailija muutti omaa peliryhmitystään, joka aiheutti Ilvekselle hieman päänvaivaa. Toisen jakson alussa vierailija pystyikin luomaan useamman vaarallisen maalipaikan. TiPS:n hyökkääjä pääsi kertaalleen yksin Ilveksen vahtia vastaan, mutta viimeistely-yritys meni kuitenkin ohi.


Ilves pääsi kuitenkin asteittain paremmin koko ajan peliin mukaan ja onnistuneet vaihdot vielä helpottivat. Vaihdosta kentälle tulleet Eini Vesaniemi ja Aino Rasinen taiteilivat 81. peliminuutilla ottelun ainokaisen, ja Aino viimeisteli varmasti Ilveksen 1-0 johtoon Einin syötöstä. TiPS:n paikoista huolimatta Ilveksen johto piti ja täysipistepotti jäi Tampereelle.


Kotijoukkueen vastuuvalmentaja Ville Väisänen oli tyytyväinen omiensa esitykseen: ”Hyvä, tasainen ja jännä ottelu takana. Hienoa, että saatiin viimein maali tehtyä. Paikkoja oli aikaisemmin useita ja siihen nähden voitto oli ansaittu. Pelaajien asenne on ollut rautaista ja se on ollut kulmakivi viime otteluiden voitoille. Näin jatketaan myös kohti Oulua.


Seuraavaksi Ilves kohtaa vieraissa ONS:n, joka on runkosarjan viimeinen ottelu.


Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

2 Forss Julie
4 Lehtola Nea
8 Ristimäki Emmi
13 Ärväs Roosa (14 Rasinen Aino 66′)
17 Laakkonen Iida
18 Enkkilä Tuuli
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia (16 Vesaniemi Eini 61′)
28 Nyrhinen Nea
88 Mikkonen Marjukka

Vaihtopenkki

3 Mustajoki Selina
12 Laihanen Annika
14 Rasinen Aino
16 Vesaniemi Eini
20 Winter Erika
29 Tuominen Isa

TiPS

Avauskokoonpano

1 Isokääntä Riina
2 Siren Emmi
3 Tynnilä Joanna
4 Siren Oona
5 Isokääntä Ronja
7 Kaijasilta Linda
8 Sundström Minea (13 Azodo Melanie 57′)
11 Martikainen Aino (6 Kölhi Laura 86′)
14 Lehto Nora
16 Hämäläinen Eerika
17 Adekwagh Soo (10 Topra Jenna 43′)

Vaihtopenkki

6 Kölhi Laura
9 Koivula Siiri
10 Topra Jenna
12 Dufva Lotta
13 Azodo Melanie

Lue myös