Otteluraportti: Ilves – Pallokissat 2-0 (0-0)

Ilves – Pallokissat 2-0 (0-0)

Alaloppusarjan kolmannella kierroksella ja Ilveksen ensimmäisessä kotiottelussa, Tammelan nurmella Ilveksen nykykuntoa testasi Pallokissat Kuopiosta. Tänään pisteet jäivät Tampereelle loppulukemien ollessa 2-0 Ilvekselle.

71′ Rasinen Aino 1-0
75′ Tuominen Roosa 2-0

Yleisöä: 159
Keltaiset kortit, Ilves: Vesaniemi Eini
Keltaiset kortit, HJK: Auvinen Paula
Erotuomari: Siukkola Lassi

Ottelupöytäkirja

 

Ilves kohtasi alaloppusarjan ensimmäisessä kotiottelussaan Pallokissat Kuopiosta. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä ottelu oli Pallokissoilla ensimmänen uuden käskijän alaisuudesssa. Tällä hetkellä Pallokissat ovat sarjataulukossa suoran putoajan paikalla ja Ilves alaloppusarjan piikkipaikalla. Pallokissat tarvitsivat pisteitä, kuroakseen välimatkaa TiPS:iin kiinni, jotta pääsisivät kampeamaan itsensä karsijan paikalle. Ottelussa mentiin pitkään 0-0 tuloksessa, mutta pisteet kuitenkin jäivät ansaitusti Tampereelle 2-0 tuloksella.

Ottelu lähti odottavaisesti käyntiin. Pallokissat puolustivat tiiviisti ja kurinalaisesti. Ensimmäisellä jaksolla Pallokissojen kollektiivinen puolustustyöskentely hankaloitti huomattavasti kotijoukkueen hyökkäyspelaamista. Vaikka kotijoukkue pitikin palloa ja pystyi pelaamaan hyvin vierailijoiden linjan eteen, niin murtautumisiin ei juuri ensimmäisellä jaksolla päästy. Hankaluuksista huolimatta Ilves loi ensimmäisellä jaksolla useita potentiaalisia maalipaikkoja, kuitenkaan niistä ei onnistuttu palloa toimittamaan verkon perukoille.

Pallokissat iskivät ensimmäisellä jaksolla käytännössä vain vastahyökkäyksistä. Näiden nopeiden vastahyökkäysten lisäksi Pallokissat loivat vaarallisia tilanteita erikoistilanteista, varsinkin kulmista. Pallokissat joutuivat suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo ensimmäisellä jaksolla, sillä Saana Hartikainen loukkaantui pelin 37. minuutilla ja hänen tilalleen kentälle vaihdettiin Tiia Hirvonen. Kumpikaan joukkue ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla maalinteossa, joten tauolle asteltiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle Ilves teki ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Nea Nyrhinen otettiin vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle asteli Eini Vesaniemi.

Pallokissat tulivat toiselle jaksolle vahvasti, ja onnistuivatkin laittamaan Ilveksen ahtaalle. Vierailija onnistui luomaan muutamia paikkoja. Ilveksen valmennus kuitenkin reagoi Pallokissojen hyvään vaiheeseen ja 64. peliminuutilla Ilves suoritti loput vaihtonsa, kun Rosa-Tuulia Mikkola ja Erika Winter vaihdettiin Aino Rasiseen ja Emmaliina Tulkkiin. Samalla Ilves muutti pelijärjestelmäänsä ja ottelu kääntyi entistä Ilvekselle.

Vapauttava 1-0 osuma näki päivänvalon 71. peliminuutilla, kun vaihtopelaajat Emmaliina Tulkki ja Aino Rasinen tehtailivat ottelun ensimmäisen osuman. Tulkki syötti taidokkaasti Rasisen puolittaiseen läpiajoon, eikä Rasinen erehtynyt, vaantoimitti pallon vastustomattomasti verkon perukoille.

Ottelua ei ehtinyt kulua edellisestä osumasta kuin 4 minuuttia, kun Ilves huudatti Roosa Tuomisen johdolla kotiyleisöä. Illan toinen osuma oli syntynyt. Ilveksen kolmas maali oli myös lähellä. Sillä 84. peliminuutilla Ilvekselle tuomittiin rangaistuspotku, mutta tällä kertaa pallo meni hiuksen hienosti ohi.

Ottelun viime minuuteilla Pallokissat saivat vielä vaarallisen paikan, mutta tänään vahvasti pelannut Annika Laihanen ei suostunut luopumaan nollapelistään. Näin tuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi, Tammelan tulostaululla komeilivat lukemat 2-0.

Ollipekka Ojala kommentoi ottelua seuraavasti: ”Pallokissat teki ensimmäisestä jaksosta meille vaikean. He puolustivat 4-4-2 muodossa tiivisti ja me emme oikein päässeet muodon sisään. Laitoihin syntyneisiin tiloihin pääsimme muutaman kerran, mutta vaarallisia keskityksiä lukuun ottamatta murtautuminen oli hankalaa. Puoliajalla kävimme läpi sitä, että meidän täytyy saada vastustaja enemmän liikkeelle niin leveys kuin syvyyssuunnassa. Lisäksi varauduimme muuttamaan ryhmitystä. Toisella jaksolla saimme sitten ryhmitys muutoksella sekä Ainon ja Emulin sisääntulolla isoimman muutoksen aikaan ja teimme kaksi kauniisti rakenneltua maalia. Pystyimme käyttämään paremmin kentän koko leveyttä ja sitä kautta saimme tilaa keskelle ja pääsimme siitä murtautumaan.

Seuraavan kerran Tammelassa pelataan 30.9. klo 15.00, kun Ilves saa vieraita Tikkurilasta.


Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
8 Ristimäki Emmi
11 Tuominen Roosa
12 Laihanen Annika
17 Laakkonen Iida
18 Enkkilä Tuuli
19 Ojanen Sanni
20 Winter Erika (14 Rasinen Aino 64′)
23 Mikkola Rosa-Tuulia (7 Tulkki Emmaliina 64′)
28 Nyrhinen Nea (16 Vesaniemi Eini 46′)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
7 Tulkki Emmaliina
10 Saarilahti Pipsa
14 Rasinen Aino
16 Vesaniemi Eini
21 Salmijärvi Johanna

Pallokissat

Avauskokoonpano

2 Karppinen Kaisla
6 Mönkkönen Janni
13 Kauppila Anni-Maija
15 Auvinen Paula
16 Leppioja Jasmin
21 Kettunen Eeva (9 Kotka Kaisa 79′)
22 Jaakonaho Alisa
24 Vanhanen Ella (23 Ruuskanen Nanne 79′)
25 Hartikainen Saana (7 Hirvonen Tiia 37′)
66 Sulku Elsa
17 Kilponen Filippa

Vaihtopenkki

4 Rönkkö Ellen
7 Hirvonen Tiia
9 Kotka Kaisa
19 Kettunen Elina
23 Ruuskanen Nanne

Lue myös