Otteluraportti Ilves – ONS

Ilves – ONS
2-4 (1-1)


Maalit
11 Roosa Tuominen 31′ (Ilves)
9 Summer Mason 40′  (ONS)
14 Aino Rasinen 55′ (Ilves)
24 Silja Tuominen 63′ (ONS)
3 Satu Rousti 90+2′ (ONS)

Varoitukset
– 

Parhaat pelaajat
11 Roosa Tuominen  (Ilves)
2 Catherine Levasseur  (ONS)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 266
Ilvekselle tappio ONS vastaan   

Ilves sai otteluun vauhdikkaan alun ja luotua hyvällä prässillä painetta ONS:n päätyy. Kuitenkin pian myös ONS pääsi otteluun mukaan ja ottikin pallonhallinnan itselleen. ONS onnistuikin luoda muutamia erittäin vaarallisia tilanteita osittain johtuen myös Ilveksen hieman heikosta pelin avaamisesta. Kiira Kaivola maalilla onnistui kuitenkin torjumaan yritykset. Vaikka ONS piti palloa enemmän sai myös Ilves luotua muutamia vaarallisia tilanteita. Pipsa Saarilahti mm. täyräytti pallon kertaallee ONS ylärimaan. 

Ilves onnistui myös ensimmäisenä maalinteossa. Kesken ONS painostuksen Roosa Tuominen sai pallon puolessa kentässä pyörähti vastustajan ohi ja kuljetti pallon ONS:n maalille ja viimeisteli komealla laukauksella etuyläkulmaan vieden Ilveksen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen Ilves pääsi taas hieman paremmin otteluun mukaan. Pitkään näyttikin, että tauolle siirryttäisiin Ilveksen johtoasemassa. Kuitenkin noin 5min ennen taukovihellystä ONS hyökkääjä Summer Mason onnistui tasoittamaan ottelun 1-1. Maalin jälkeen molemmat joukkueet saivat vielä mahdollisuuden viedä joukkueensa johtoon, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin 1-1 tasatilanteessa.  

Ilves saa toiselle jaksolle hyvän alun kun jaksoa ehditään pelata vain noin 10 minuuttia kun Tuuli Enkkilä pelaa Aino Rasisen nokikkain ONS:n maalivahti Matilda Nurmen kanssa. Rasinen ei paikasta erehdy vaan siirtää Ilveksen 2-1 johtoon. Ilves ei ehdi johtoasemastaan kauaa nauttia, kun ONS hyökkääjä pääsee oikealta laidalta läpi, pelaa pallon takaviistoon ja Silja Tuominen tuo Oululaiset tasoihin. Noin viisi minuuttia edellisestä maalista ja ONS ja erittäin nopea Summer Mason tulee jälleen oikealta laidalta vahvasti ja pääsee ohi Ilves-puolustajasta. Mason pelaa pallon takakulmalle ja Marie Levasseurilla on helppo työ siirtää ONS 3-2 johtoon. Ilveksen takaa-ajo jää jälleen vaisuksi eikä joukkue onnistu luomaan vaarallisia maalipaikkoja juuri ollenkaan. Lisäajalla ONS:n Satu Rousti viimeistelee lukemiksi 2-4 ja näin pisteet matkaavat ONS:n mukana Ouluun.  

Pettymys Ilveleirissä ottelun jälkeen oli suuri: ”Raskas tappio ja tosi pettynyt joukkue. Nyt ei ole kuitenkaan aika selitellä, vaan korjata asiat joiden kanssa taistelemme pelistä toiseen. Saamme maalipaikkoja todella vähän siihen nähden kuinka usein hyökkäämme. Tietynlainen staattisuus hidastaa meitä ja saa meidät tekemään helppoja virheitä. Yritetään saada hyökkäykset painettua loppuun asti ja sitä kautta painetta pois omasta päästä. Täytyy tietysti miettiä pitääkö meidän lähestyä otteluita eri näkökulmasta. Kenenkään yksittäisen pelaajan piikkiin tämä tappio ei mene. Toisaalta kaikki kunnia ONS:lle. Terävällä jalalla ja omaan juttuun luottaen pelasivat. Käsittelemme tämän pelin juurta jaksaen ja ensi kerralla olemme parempia,” kommentoi valmentaja Mikko Lepistö ottelua. 

Ilveksen seuraava ottelu pelataan 20.7. vieraissa FC Honkaa vastaan. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan 27.7. Tammelassa jolloin vastaan asettuu Tips. Tämä ottelu on #naistenliigatekeehyvää ottelu. Otteluun on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot menevät lelukassaan, jolla hankitaan uusia leluja uudelle Lastenklinikalle. Kuvat ottelusta

Lue myös