Otteluraportti Ilves – IK Myran

Ilves – IK Myran

5-2 (3-0)

Maalit
1-0 Aino Rasinen 7′ 
2-0 Armi Heikkilä 12′  
3-0 Roosa Tuominen 31′ 
3-1 Chelsy Swackhamer 69′
3-2 Swackhamer 82′
4-2 oma maali 85′
5-2 Tuominen 90+1 

Varoitukset
5 Jade Bergius 5′ (Ilves) 

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 386

Ilves tärkeään voittoon IK Myranista.

Lähes 400 ihmistä oli paikan päällä Tammelassa kannustamassa Ilveksen komeaan 5-2 (3-0) voittoon IK Myranista. 

Ilves sai otteluun heti vahvan alun. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja ensimmäinen maalikin nähtiin jo seitsemän minuutin kohdalla. Erittäin vahvan ottelun pelannut ja Ilveksen parhaana palkittu Aino Rasinen sai jalan vapaaksi kuudentoista rajalla ja ampui pallon komeasti vasempaan yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Rasinen oli jälleen pallon kanssa IK Myranin rangaistusalueen rajalla. Tällä kertaa hän ei lähtenyt laukomaan itse vaan antoi erinomaisen syötön Armi Heikkilälle, joka ei paikasta erehtynyt ja vei Ilveksen jo 2-0 johtoon. Ensimmäinen jakso jatkui Ilveksen hallinnassa ja noin puolen tunnin pelin kohdalla Roosa Tuominen viimeisteli lukemiksi jo 3-0. Näissä lukemissa siirryttiin myös viettämään taukoa. Myös päävalmentaja Lahtinen oli tyytyväinen ottelun alkuun ja ensimmäiseen jaksoon: ”Saimme vahvan alun ottelulle mikä oli erittäin tärkeää. Otteluiden alut ovat olleet meille vaikeita ja olemme usein päästäneet ensimmäisen maalin ja takaa-ajoasema varhaisessa vaiheessa tarkoittaa yleensä haastavaa ottelua. Nyt kaikki valmistautumisesta lähtien meni nappiin ja otteissa oli sopivasti myös rentoutta, eikä peli mennyt pakottamiseksi. Kävimme läpi ennen ottelua, että meidän pitää olla kärsivällisiä, paikkoja tulemme varmasti ennemmin tai myöhemmin saamaan, kunhan oma peruspelaamisen taso pidetään korkealla. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin useita pitkiä pallonhallintajaksoja ja pakotimme vastustajan muotoa liikkumaan, jota kautta saimme luotua meille suotuisia tiloja ja tilanteita eri puolille kenttää. Teimme myös kolme hienoa maalia hyvin rakennettujen hyökkäysten päätteeksi.”

Toinen jakso alkoi paljon tasaisemmissa merkeissä. Myös IK Myran pystyi pitämään palloa enemmän ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Myran osasi käyttää Ilveksen heikomman hetken hyväkseen ja kavensikin ottelun 3-1 ja hetkeä myöhemmin Ilveksen omasta virheestä 3-2. IK Myranin molemmista maaleista vastasi Chelsy Swackhamer. Ilves kuitenkin sisuuntui takaiskumaaleista. Ensin Myran puolustaja suti pallon omaan verkkoon Aino Varkoin vahvan esityön jälkeen ja ottelun viimeisillä minuuteille Roosa Tuominen osui toistamiseen ja viimeisteli lukemiksi 5-2. ”Toisella puoliajalla passivoiduimme, vaikka juuri tätä asiaa painotettiin kopissa. Vastustajalle tapahtui ikävä loukkaantuminen ja pitkän katkon jälkeen meillä kesti liian kauan päästä rytmiin mukaan. Vastustajan kaksi halpaa maalia toki siihen päälle, mutta onneksi saimme ryhtiliikkeen tehtyä ja lopussa jälleen otimme kentän haltuun ja teimme vapauttavat maalit,” kommentoi Lahtinen toista jaksoa. 

Voitto nosti Ilveksen jo 22 pisteeseen ja 6 pisteen kaulaan karsijanpaikkasta. Seuraavassa ottelussa Ilves kohtaa takana olevan ONS:n 22.10. Tammelan Stadionilla. Ilvekselle riittää piste ottelusta varmistamaan sarjapaikan. Päävalmentaja Lahtinen oli tyytyväinen sunnuntaina saatuihin pisteisiin ja joukkue aikoo valmistautua huolella tulevaan ONS otteluun: ”Olen erittäin tyytyväinen otteluun ja tämä oli joukkueelta kova suoritus paineen alla. Meidän nuori joukkueemme saa näistä syksyn kovista peleistä niin pelillisesti, kuin mentaalisesti hyvää kokemusta. Nyt vedämme kevennetyn harjoitusviikon ja huilaamme myös pari ekstrapäivää. Sen jälkeen alkaa sitten kova valmistautuminen kauden kahteen viimeiseen otteluun.”

 

 


Lue myös