Otteluraportti Ilves – ONS

Ilves – ONS

5-1 (3-0)

Maalit
1-0 Jenni Kantanen 5′ 
2-0 Kantanen 17′
3-0 Sanni Ojanen 43′
4-0 Roosa Tuominen 58′
5-0 Aino Rasinen 68′
5-1 Heta Olmala 80′

Varoitukset
9 Jenni Kantanen 74′ (Ilves)

Ottelupöytäkirja
Yleisöä: 149

Ilves varmisti sarjapaikan voitolla ONS:sta. 

Ilves otti selvän 5-1 voiton ONS:sta ja varmisti samalla sarjapaikkansa Naisten Liigassa myös ensi kaudella. Sarjapaikan varmistaminen oli myös joukkueen selkeä tavoite ennen ottelua: ” Ennen ottelua sarjapaikan uusiminen oli hyvin lähellä ja lähdimme otteluun kahdella selkeällä tavoitteella: varmistaa käytännössä sarjapaikka ja tehdä se myös hyvällä ja ryhdikkäällä esityksellä. Molemmissa tavoitteissa onnistuttiin ja siihen olen tyytyväinen. Kaikki pelaajat tekivät taas joukkueen eteen täyden päivätyön. Olemme kuitenkin jo pitkän aikaa pelanneet kovan paineen alla, mutta joukkue on suoriutunut hienosti ja tämä on myös ollut erittäin opettavaista aikaa meidän nuorelle kokoonpanollemme” kommentoi päävalmentaja Lahtinen voitettua ottelua.

Ilves vei ottelua heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Joukkue oli vahvalla peli päällä ja paine saatiin ONS:n päätyyn. Ensimmäinen maali nähtiin jo 5 minuutin kohdalla, kun Jenni Kantanen vei Ilveksen 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Kantanen onnistui jälleen ja peli oli jo 2-0 Ilvekselle. Ilveksellä oli ensimmäisellä jaksolla useita erinomaisia maalipaikkoja. Roosa Tuominen pääsi yrittämään muutamaankin kertaan hyvistä paikoista. ONS:n maalivahti Matilda Nurmi esitti kuitenkin erinomaisia torjuntoja ja piti joukkueensa mukana pelissä. Kuitenkin vielä juuri ennen tauko Sanni Ojanen jäi täysin vartioimatta kulmatilanteessa ja hän vei Ilveksen 3-0 johtoon. Myös Ilveksen päävalmentaja Lada Lahtinen oli tyytyväinen ottelun ensimmäiseen jaksoon, mutta halusi kuitenkin muistuttaa joukkuetta, että hyvä peli pitää jatkua myös toisella jaksolla: ”Otimme ottelun haltuun heti alusta asti ja avausmaalin tekeminen on aina henkisesti erittäin tärkeää. Käytimme myös hyvin hyödyksi ne hetket, kun vastustajan puolustaminen oli epäorganisoitua. Toisen kerran peräkkäin kolmen maalin johdossa puoliajalle ja painotimme, että emme saa antaa vastustajalle enää minkäänlaista mahdollisuutta päästä mukaan otteluun, kuten kävi edellisessä ottelussa Myrania vastaan.”

Ilves hallitsi ottelua myös toisella jaksolla. Vajaan vartin jälkeen erittäin hyvän ottelun pelannut Jenni Kantanen pelasi Roosa Tuomisen läpi ja tämä iski lukemiksi jo 4-0. Loppullisen ja 5-0 maalin iski Aino Rasinen. Ilveksen selvä johto alkoi näkyä myös hieman Ilves-pelaajien otteissa ja ottelun tempo sekä syke hieman laski. ONS käytti tilaisuuden hyväkseen ja rokotti Ilvestä viimeistellen loppulukemisksi 5-1. Mitään sen suurempaa kiriä ei kuitenkaan ONS osalta nähty. ”Kävimme tauolla myös läpi meidän pallollisen pelaamisemme vaiheita ja ne paranivatkin toiselle puoliajalle. Loppua kohti, kun olimme viiden maalin johdossa niin väsyneenä ja ottelun ratkettua alkoi tulla hieman helpohkoja virheitä ja tekemisen tasoa ei enää pystytty ylläpitämään, mutta tässä hyvässä ottelukokonaisuudessa se oli lähinnä kauneusvirhe”, kommentoi Lahtinen ottelun toista jaksoa.

Ilveksen kauden viimeinen ottelu pelataan Turussa TPS:n vieraana. Molemmat joukkueet ovat jo sarjapaikkansa varmistaneet, mutta silti Ilves aikoo Lahtisen mukaan lähteä otteluun täysillä ja täyttä pistepottia hakemaan: ”Viimeiset kolme ottelua on ollut meiltä kokonaisuudessaan hyviä ja olemme olleet selkeästi parempia kuin vastustajat. Nyt vielä viikon hyvä valmistautuminen TPS-otteluun ja lähdemme ehdottomasti vetämään sata lasissa ja ottamaan Tepsistä ensimmäistä voittoa tällä kaudella. Mihinkään luokkaretkelle emme lähde ja pidämme huolen, että taso ja keskittyminen viikon harjoituksissa pysyy korkealla, vaikka suurimmat panokset sarjatilanteen kannalta puuttuvat.”

 

Kuvat ottelusta

Lue myös