Otteluraportti Ilves – Kups

Ilves – Kups

3-0 (1-0)

Maalit
25 Aino Varkoi 37′ (Ilves)
9 Jenni Kantanen 53′  (Ilves)
42 Noora Hämäläinen 63′ (Ilves)

Varoitukset
20 Maarit Toppinen 23′ (Kups)
10 Aino Kröger 41′ (Kups) 

Parhaat pelaajat
16 Sanni Ojanen  (Ilves)
10 Aino Kröger  (Kups)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 191

Ilvekselle kolme pistettä Kuopion palloseuralta  

Aurinkoiseen Tammelaan oli saapunut noin 200 katsojaa seuramaan Ilves – Kups ottelua. Ottelu oli tasainen ja Kups tarjosi Ilvekselle kovan vastuksen, mutta pisteet jäivät Tampereelle loppujen lopuksi selvin 3-0 lukemin.

Ottelu alkoi Kups:n vahvassa hallinnassa. Kerta toisensa jälkeen Kups onnistui luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja hyökkäys kolmikon Rochi-Kröger-Kiskonen johdolla. Ilveksen maalivahti Kaivola onnistui kuitenkin pitämään maalinsa puhtaana ja lukemat tasan 0-0. Ensimmäisen jakson puolenvälin paikkeilla Ilves alkoi päästä paremmin otteluun mukaan. Ensin Jenni Kantanen pelasi Aino Varkoin puolittain läpi, mutta laukaus painui hiukan yli maalin. Hetkeä myöhemmin ajassa 37min Aino Rasinen kuljetti laidalta lähes päätyrajaa pitkin sisään ja tarjoili pallon maalin eteen. Aino Varkoi ei paikasta epäonnistunut ja siirsi näin Ilveksen 1-0 johtoon.  

Vielä ennen tauko Ilveksen Kantanen sai loistavan maalipaikan, kun hän onnistui jo ohittamaan Kups:n maalivahti Solera Vega Danielan, mutta laukaus jäi sen verran hiljaiseksi, että Kups puolustaja Naumanen onnistui pelastamaan pallon viivalta. Tauolle siirryttiin Ilveksen 1-0 johdossa.

 ”Ottelun alku oli hieman tahmeaa, koska emme saaneet riittävän pitkiä pallonhallintajaksoja, emmekä pystyneet toimittamaan palloa halutuille alueille. Kupsin puolustamisen heikot kohdat oli meillä tarkkaan tiedossa ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin pystyimme niitä heikkouksia myös käyttämään hyväksi”, kommentoi päävalmentaja Lahtinen ottelun alun kulkua. 

Toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä. Kups edelleen piti pallo enemmän, mutta eivät onnistuneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Kun toista jaksoa oli pelattu noin 10min Ilveksen kapteeni Sanni Ojanen pelasi erinomaisen pitkän pallon vasemmalta laidalta. Jenni Kantanen ohitti juoksu kilpailussa Kups:n puolustaja Toppisen, eteni pallon kanssa boksiin asti ja tuikkasi pallon varmasti alakulmaan vieden Ilveksen 2-0 johtoon. Vain 10 min edellisen jälkeen ajassa 63min Kantanen teki jälleen vahvan nousun vasemmalta laidalta, jonka päätteeksi tarjoili pallon maalin eteen vasta kentälle tulleelle Noora Hämäläiselle. Hämäläisellä oli helppo työ siirtää Ilves jo 3-0 johtoon.

Ottelun lopulla Kups sai useita kulmapotkuja, mutta ei kuitenkaan onnistunut saamaan vaarallista kiriä aikaiseksi. Kaikki maalikohtia tulleet yrityksen Kaivola poimi varmasti. Ottelussa nähtiin myös uusi debytantti, kun Aleksandra Ketola pelasi ensimmäiset minuuttinsa Naisten liigassa!

Ilveksen päävalmentaja Lahtinen oli tyytyväinen lopputulokseen ja pelaajiensa esitykseen: ”Vastustajalla oli ottelussa selkeämpiä pallonhallintajaksoja, mutta me ohjasimme heitä niille vaarattomille alueille, joihin heidät halusimmekin, joten sen suhteen onnistuimme. Vaikka vastustaja pitikin palloa varmasti ajallisesti enemmän, niin heidän maalintekoyrityksensä varsinkin ottelun loppua kohti olivat lähinnä laukauksia kaukaa tai pienistä kulmista. Onnistuimme myös käyttämään heidän haavoittuvuuksiaan erinomaisesti hyväksi ja sitä kautta saimme onnistumisia maalien muodossa ja lisäksi muitakin hyviä paikkoja maalintekoon. Olen erittäin tyytyväinen siihen ilmeeseen, mitä pelaajat tänään kentällä esittivät. He olivat alusta loppuun sitoutuneita ja tekivät kurinalaisesti niitä asioita, joita pyydettiin.”

Ilveksen parhaani palkittiin kapteeni Sanni Ojanen, joka oli myös tyytyväinen tulokseen: ”Hieno voitto pitkästä aikaa, tuo varmasti lisää energiaa ja itseluottamusta joukkueelle. Alku oli vähän hankala, mutta ensimmäisen maalin jälkeen peli parani huomattavasti. Pelattiin kypsästi johtoasemassa ja saatiin pidettyä nolla omissa. Tästä on hyvä jatkaa runkosarjan viimeisiin peleihin.”

Ilveksen on hyvä jatkaa tästä pelistä eteenpäin kohti runkosarjan kahta viimeistä ottelua. ”Pelaajat ansaitsivat tämän voiton ja toivon, että se antaa meille lisää itseluottamusta vaikean alkukesän jälkeen. Oli hieno nähdä ottelun jälkeen voitosta nauttivia, iloisia ja kaikkensa joukkueen eteen antaneita pelaajia. Myös Tammelan hieno yleisö antoi meille lisävoimaa ja toivottavasti meidän esityksemme jätti myös heille hyvän fiiliksen ottelusta”, kommentoi Lahtinen. Ilves kohtaa seuraavaksi vieraskentällä HJK 17.8. ja runkosarjan viimeinen ottelu pelataan kotikentällä Åland Unitedia vastaan 24.8. 

 


Kuvat ottelusta

Lue myös