Otteluraportti Ilves – Jypk

Ilves – Jypk
3-2 (1-1)


Maalit
10 Lavdije Begolli11′ (Jypk)
40 Kaisa Juvonen 15′  (Ilves)
16 Sanni Ojanen 53′ (Ilves)
18 Tuuli Enkkilä 55′ (Ilves)
24 Henna-Riikka Honkanen 81′ (Jypk)

Varoitukset
– 

Parhaat pelaajat
18 Tuuli Enkkilä (Ilves)
11 Tiina Tianen (Jypk)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 313
Ilvekselle arvokas voitto Jypk:stä

Ilves otti erittäin arvokkaan 3-2 (1-1) voiton Jyväskylän pallokerhosta. Voitolla Ilves siirtyi sarjassa seitsemänneksi tasapisteisiin kuudentena olevan Åland Unitedin kanssa ja kamppailee siis edelleen tiukasti yläloppusarjapaikasta. 

Koleassa säässä Tammelassa oli arvokkaat pisteet jaossa. Jypk saa otteluun paremman alun, kun jo 11 minuutin kohdalla Toukola onnistuu pitkällä syötöllä vapauttamaan Begollin puolittaiseen läpiajoon. Begolli tällää pienestä pompusta pallon alakulmaan vieden Jypk:n 0-1 johtoon. Ilves ei kuitenkaan maalista lannistu vaan pyrkiin koko ajan luomaan painetta Jypk:n päätyyn. Noin varttin kohdalla Ilveksen prässi toimii erinomaisesti ja Jade Bergius saa riistettyä pallon ja hankittua lopulta Ilvekselle kulman. Kulmapotku jää hieman taakse ja ajautuu Isa Tuomiselle. Tuominen erinomainen keskitys löytää ylös nousseen Kaisa Juvosen, joka ottaa pallon haltuun ja sijoittaan pallon varmasti ohi Jypk maalivahti Tähtisen. Näin ollen tauolle siirrytään 1-1 tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Ilves tulee aivan uudella sykkeellä ja saa alusta asti luotua painetta Jypk:n päätyyn. Toista jaksoa on pelattu reilu viisi minuuttia, kun Saarilahti ohittaa puolustajan ja keskittää oikealta laidalta Roosa Tuomiselle. Tuomisen laukaus ohjautuu kuitenkin puolustajan jalan kautta kulmaksi. Sara Kattaisen erinomainen kulma tulee maalin edustalle ja kapteeni Sanni Ojanen puskee Ilveksen 2-1 johtoon. Heti johtomaalin jälkeen Ilves prässää jälleen aktiivisesti ja Roosa Tuominen onnistuu riistämään pallon ja pelaamaan sen Iidan Laakkoselle. Laakkonen tekee erinomaisen kuljetuksen boksiin, jossa Jypkin Toukola joutuu rikkomaan ja pallo viedään pilkulle. Tuuli Enkkilä laukkoo pallon varmasti oikeaan yläkulmaan ja Ilves siirtyy 3-1 johtoon.

Maalin jälkeen hallinta pysyy Ilveksellä eikä Jypk saa takaa-ajoa käyntiin. Noin 10 minuuttia ennen loppua Jypk onnistuu kuitenkin kaventamaan ottelun, kun Ilves vahti Kaivola menettää pallon Jypk-hyökkääjä Honkaselle, joka pistää pallon lopulta tyhjään verkkoon. Se jää kuitenkin ottelun viimeisesti maaliksi ja näin Ilves ottaa erittäin arvokkaan kolmen pisteen voiton.

Päävalmentaja Lepistö oli tyytyväinen Ilveksen otteisiin tänään: ”Hyvä ja aika kypsä esitys meiltä. Hirveän montaa paikkaa ei vastustajalle tänään annettu. Meinattiin jäädä vähän telineisiin alussa, mutta toisaalta jaksoimme uskoa omaan tekemiseen ja peli kehittyi läpi ottelun. Uusien maalintekijöiden nouseminen miellyttää ja helpottaa painetta. Pelin tappaminen onnistui lähes täydellisesti ja se osoittaa pelaajien kasvamista. Hieno peli, hieno yleisö ja tästä käännämme katseet kohti seuraavaa koitosta.” Ilves kohtaakin Jyväskylän pallokerhon uudestaan jo tulevana tiistina 9.7. Harjun stadionilla Jyväskylässä. 

Ilveksen parhaana palkittiin jälleen varmasti keskialueella pelannut Tuuli Enkkilä: ”Eka puoliaika oli mielestäni aika tasaista eikä kumpikaan saanut niin hyviä maalipaikkoja. Lisäksi meillä avaaminen tuotti hieman ongelmia. Toiselle puoliajalla parannettiin ja onnistuttiin hallitseen palloa ja luomaan ihan hyviäkin paikkoja”, kommentoi Enkkilä pelin kulkua.  Kuvat ottelusta

Lue myös