Otteluraportti: Ilves – JyPK 1-4 (0-2)Ilves – JyPK 1-4 (0-2)

Ilves ja JyPK ottivat toisistaan mittaa toistamiseen lyhyen ajan sisään. Näiden joukkueiden toinen kohtaaminen päättyi 1-4 JyPK:n voittoon. 

0 – 1 Honkanen Henna-Riikka 9′
0 – 2 Honkanen Henna-Riikka 43′
1 – 2 Ojanen Sanni 50′
1 – 3 Tiainen Tiina 71′
1 – 4 Rochi Gentjana 82′

Yleisöä: 151
Keltaiset kortit, Ilves: Ojanen Sanni ja Nyrhinen Nea
Keltaiset kortit, JyPK: Alanko Maria
Erotuomari: Hakala Sini

Ottelupöytäkirja

 Tänään sateisessa Tammelassa ottivat mittaa toisistaan Ilves ja JyPK. Edellisessä kohtaamisessa JyPK oli parempi luvuin 4-0 ja JyPK on viime pelit pelannut melkoisessa hurmiossa. Ilveksen suunnitelmissa ottaa kunnon revanssi vierailijoista ja samalla katkaista heidän voittokulkunsa. Tuomarin loppuvihellyksen jälkeen, lopputulos oli kuitenkin kotijoukkueelle epämieluisa, sillä vierailija vei Ilveksen kotiluolasta täyden pistepotin Jyväskylään lukemin 1-4.


Ilves onnistui pitämään kauden aikana eniten maaleja JyPK:lle tehtailleen Rochi Gentjana. JyPK kuitenkin pelasi omaa peliään ja heidän rosteristaan muut pelaajat ottivat enemmän vastuuta maaliverkkojen heiluttamisesta.


Tälläkään kertaa ei tarvinnut kauaa odotella alkuvihellyksen jälkeen, kun pallo saatiin toimitettua maaliin. Valitettavasti maalitehtailun aloitti vierailija ja Henna-Riikka Honkanen, joka tänään onnistui viimeistelyssä kahdesti. Ottelun avausosuma näki päivänvalon yhdeksännellä peliminuutilla. Ilves ei tästä painanut päätä rintaan vaan painoi päälle, luoden maalipaikkoja. Luoduista paikoista huolimatta, pelivälinettä ei saatu toimitettua JyPK:n maalia vartioineen Pauliina Tähtisen selän taakse. Vielä ennen taukoa Henna-Riikka Honkanen pääsi kaksin Ilvesvahti Annika Laihasen kanssa, Ilves puolustuksen pienoisen nukahduksen vuoksi. Tällä kertaa Honkanen veti pidemmän korren ja viimeisteli taukolukemiksi 0-2 vierailijoille.


Tauolta tuli määrätietoinen kotijoukkue, joka onnistui avaamaan monipuolisesti ja vyöryi toistuvasti kohti JyPK:n maalia. Ilves oli selvästi puoliajalla löytänyt lääkkeet miten avata peliä ja miten pystytään murtautumaan vastustajan alueelle ja näyttikin siltä, että kotijoukkue kääntää pelin vähintään tasapeliksi. Kotijoukkueen aherrus sai palkinnon 50. otteluminuutilla, kun Sanni Ojanen viimeisteli kulman jälkitilanteesta lukemiksi 1-2.


Tästä takaiskuosumasta ei JyPK painanut päätä rintaan, vaan sai omat rivinsä kuntoon ja pääsi mukaan toiseen jaksoon. Kun Ilves yriti raivoisasti saada tehtailtua tasoitusosuman, niin JyPK pääsi rankaisemaan. Ottelun 71. peliminuutilla Tiina Tiaisen veto painui verkon perukoille ja näin vierailija kasvatti johtonsa jälleen kahteen maaliin ja Tammelan tulostaululla koreili lukemat 1-3.


Illan maalimäärää ei vielä oltu saatu kasaan. Liigan maalitilaston kärkipaikkaa pitävä Gentjana Rochi pääsi vielä viimeistelemään hyvän syötön päätteeksi illan loppulukemat, 1-4.


JyPK on tällä hetkellä vaarallinen omilla vahvuuksillaan pelaava fyysinen joukkue, jonka pelaamista pyrittiin vaikeuttamaan oman pelimme kautta. Näin kaksinkamppailut kääntyivät enimmäkseen hielle. Kuitenkin myös meillä oli muutama mehukas maalipaikka, pienistä asioista jäi moni asia tänään kiinni. Nyt jäädään juhannustauolle ja lomalta palattua kohtaamme Pallokissat Kuopiossa.” kommentoi ottelua Ilveksen Ville Väisänen.


Juhannustauon jälkeen Ilveksen urakka jatkuu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun joukkue matkaa Savon sydämeen Pallokissojen vieraaksi.
Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

4 Lehtola Nea
6 Björn Kaisa
8 Ristimäki Emmi
10 Saarilahti Pipsa (16 Vesaniemi Eini 87′)
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa
19 Ojanen Sanni
20 Winter Erika
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia (11 Tuominen Roosa 64′)
28 Nyrhinen Nea (14 Rasinen Aino 79′)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
11 Tuominen Roosa
14 Rasinen Aino
16 Vesaniemi Eini

JyPK

Avauskokoonpano

2 Miettinen Jasmin
3 Alanko Maria
7 Rochi Gentjana
10 Begolli Lavdije (8 Seppälä Elina 87′)
11 Tiainen Tiina
18 Jaakkola Tytti
19 Manninen Emmi (28 Puhakainen Tiiu 86′)
21 Tähtinen Pauliina
22 Ritvanen Marika
23 Mensonen Tiia (9 Rein Sanna 69′)
24 Honkanen Henna-Riikka

Vaihtopenkki

5 Hiltunen Pihla
8 Seppälä Elina
9 Rein Sanna
12 Kainulainen Juuli
20 Toukola Heidi
28 Puhakainen TiiuLue myös