Otteluraportti Ilves – HJK

Ilves – HJK
1-2 (1-1)


Maalit
9 Jenni Kantanen 22′ (Ilves)
19 Essi Sainio 33′ (HJK)
10 Jutta Rantala 57′ (HJK)

Varoitukset
19 Essi Sainio 26′ (HJK)

Parhaat pelaajat
9 Jenni Kantanen  (Ilves)
5 Mimmi Nurmela (HJK)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 329
HJK niukasti parempi Tammelassa 

Ilves lähti ennakkoluulottomasti haastamaan puhtaalla pelillä sarjan kärjessä olevaa HJK:ta. Ottelu oli myös kauden ensimmäinen Tammelan nurmella pelaamaan päästy ottelu. Ottelun alku olikin keltaisten hallintaa, niin pallollisena kuin pallottomanakin. Klubilla oli suuria vaikeuksia Ilveksen prässätessä ja pakottaen heidän puolustuksensa huonoihin syöttöyrityksiin.

Kauniissa kevätsäässä myös yleisö innostui mukavasti käyttämään ääntään, erityskiitos Ilveksen tyttöjunioreille, joiden hienot laulut saivat ansaitut aplodit.

Klubilta ottelun alussa erottuivat oikeastaan vasemman laidan pelaajat Nea Lehtola ja amerikkalaispelaaja Ashley Riefner, jotka pystyivät Ilveksen puolustuslinjaa puhkomaan.

Ilves pystyi erittäin hyvin peittämään klubilaisten syöttölinjat ja iskemään nopeilla vastaiskuilla kohti Anna Koivusen vartioimaa maalia. Ilveksen pelaajista useampikin teki näyttäviä katkoja ja varsinkin Jade Bergius oli näkyvässä roolissa.

Ottelun 22 minuutilla kovasti töitä tehnyt Jenni Kantanen  pelataan hienosti läpiajoon Roosa Tuomisen toimesta ja hän onnistuu tekemään ensimmäisen liigamaalinsa upealla takanurkkasijoituksella. Maali hiukan lamautti HJK:ta lisää ja varsinkin puolustusalueellaan he tekivät paljon virheitä.

HJK:n Essi Sainio ohitettiin pari kertaa suhteellisen helposti ja hiukan tästä turhautuneena joutuikin rikkomaan varoituksen arvoisesti. Puolen tunnin pelin jälkeen HJK kuitenkin sai juonesta kiinni ja ottikin pelin hallinnan itselleen. Keskialueelta annettu pitkä vapari poikikin tekopaikan Sainiolle, joka onnistui tasoittamaan pelin ja ohittamaan Annika Laihasen Ilvesmaalilla. Vieraiden painostus kesti jakson loppuun asti, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Ilveksestä maininnan arvoista pelaamista nähtiin varsinkin Roosa Tuomiselta sekä Aino Rasiselta

Toinen jakso alkoi vieraiden kovalla painostuksella. Ilvespelaajat hiukan vähensivät liikkumistaan eivätkä enää pystyneet peittämään vieraiden syöttölinjoja riittävän tehokkaasti. 57. minuutilla HJK onnistuu menemään johtoon, kun maalivahti Laihaselta putoaa pallo käsistä törmäyksen yhteydessä ja Jutta Rantala pääsee laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Ilves saa hiukan paremmin jälleen pelinsä kulkemaan ja varsinkin Rosa Siren, Roosa Tuominen sekä Aino Rasinen alkoivat luoda vaarallisia tilanteita vieraiden maalille. Tulosta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Myös Ilves-valmentaja Lepistö oli tyytyväinen ensimmäisellä jaksolla luotuihin paikkoihin: ”Ensimmäisen jakson vastaiskut olivat todella hyvin toteutettuja. Roosa ja Isa Tuominen sekä Jenni Kantanen aiheutti paljon hankaluuksia HJK:lle. Uskalsimme myös pitää palloa ja tästä isot pisteet pelaajille.” 

HJK teki ensimmäisen vaihtonsa 64. minuutilla, kun Hanna Ruohomaan tilalle vaihdettiin Vilma Hakala. Ilves puolestaan vaihtoi 70 minuutin kohdalla Anniina Lintilän tilalle Noora Hämäläisen.

Ilves haki raivoisasti tasoitusta, mutta vieraat onnistuivat hyvin pitämään keltaiset poissa varsinaisista maalintekotilanteista. Viimeisten minuuttien aikana nähtiin vaihtoruletti, jossa vieraat vaihtoivat pois Essi Sainion sekä Ashley Riefnerin ja tilalle juoksivat Ilveksen kasvatit Elina Myllymäki sekä Maaria Roth. Ilveksestä Aino Rasinen sai tehdä tilaa Kaisa Juvoselle.

Lisämaaleja ei enää nähty ja Klubi vie pisteet Helsinkiin 1-2 voitollaan. 
”Tosi harmittava tappio tuon esityksen jälkeen. Tiedettiin tottakai,että HJK:lla on laittaa joka paikalle huippupelaaja ja jouduttiin sen takia mukautumaan taktisesti. Erityisesti HJKn laidat ovat todella vaaralliset ja haluttiin keksiä keinot näiden hillitsemiseen. Onnistuimme mielestäni todella hyvin syömään klubin eväitä ja olemaan itse vaarallisia samalla. Pelaajat olivat omaksuneet roolit hyvin. Keskikentät pelasivat hyvin ja puolustuslinja hoiteli loput. Anniina Lintilä tottakai pakko nostaa esiin. Nuori puolustaja ensimmäistä kertaa avauksessa liigapelissä ja onnistui pitämään Ashley Riefnerin kurissa, aika hieno juttu,” kommentoi Lepistö ottelun kulkua. 

Ilveksen toisen jakson pirteimmät pelurit olivat Jade Bergius sekä Sanni Ojanen. Maalintekijä Jenni Kantanen palkittiin Ilveksen parhaana ja Mimmi Nurmela puolestaan vierailta. 

Hyvätasoista ottelua oli katsomassa mukavasti 329 katsojaa. Ilveksen seuraava ottelu pelataan 26.5. Ahvenanmaalla Åland Unitedia vastaan ja seuraava kotiottelu puolestaan 30.5. IK Myrania vastaan Tammelassa! 


Kuvat ottelusta

Lue myös