Otteluraportti: Ilves-HJK (1-2) 2-3

Ilves – HJK 2-3 (1-2)

Aurinkoisella Tammelan nurmella maaottelutauon jälkeen toisistaan ottivat mittaa Ilves sekä HJK. Tiukan ottelun jälkeen HJK oli tällä kertaa parempi luvuin 2-3.

18′ Salmijärvi Johanna 1-0
30′ Summanen Eveliina 1-1
45′ Ruohomaa Hanna  1-2
59′ Salmijärvi Johanna 2-2
77′ Ruutu Linda 2-3

Yleisöä: 390
Keltaiset kortit, Ilves: Laakkonen Iida, Saarilahti Pipsa
Keltaiset kortit, HJK: –
Erotuomari: Kulmala Ifeoma

Ottelupöytäkirja

 

Tänään aurinkoisella Tammelan nurmella ottivat mittaa toisistaan Ilves ja HJK. Tätä jalkapallo-ottelua oli todistamassa 390 henkilöä. Vauhdikkaan ottelun lopulta vei nimiinsä HJK lukemin 2-3.

HJK:lla oli takana pitkä tappiottomien otteluiden putki, jonka Ilves oli päättänyt katkaista. Ilves tulikin otteluun päättäväisesti ja puolusti kurinalaisesti ja saikin pidettyä HJK:n hyvin pihdeissään. Ottelun avausmaali nähtiin Johanna Salmijärven toimesta upeana kaukolaukauksena, johon HJK:n maalivahdilla Minna Meriluodolla ei ollut mahdollisuuksia torjua. HJK ei kuitenkaan tästä ollut moksiskaan, ja noin 12 minuutin jälkeen avausmaalista he saivat maukkaasta paikasta vapaapotkun. Eveliina Summanen asteli vapaapotkussa pallon taakse ja laukoi sen vastustamattomasti verkkoon ja toi HJK:n tasoihin.

Tammelassa nähtiin vielä yksi maali ennen taukovihellystä. Puoliajan viimeisen maalin viimeisteli hyvällä laukauksella Hanna Ruohomaa. Ja näin tauolle asteltiin vierailijoiden johtolukemissa 1-2.

Tauon aikana kopissa Ilves oli terottanut hampaitaan ja tulikin toisen jakson alussa vahvasti. Ilves pystyi luomaan vaarallisia paikkoja, joista se vihdoin palkittiin tasoitusosumalla. Loukkaantumisen jälkeen liigakentille palannut Pipsa Saarilahti ajoi rohkeasti sisään ja muutaman syötön jälkeen pallo pelattiin Johanna Salmijärvelle, joka viimeisteli illan toisen osumansa ja tilanne oli 2-2.

Ottelun viimeisen maalin kuitenkin tehtaili HJK, vaikka molemmat joukkueet onnistuivat luomaan maalipaikkoja. HJK:n Linda Ruutu vai HJK:n toistamiseen johtoon rangaistuspotkusta. Ottelussa ei nähty enempää maaleja, ja näin Ilves joutui tyytymään jälleen karvaaseen tappioon 2-3.

Harmittava tappio sarjakärki HJKlle. Tsempattiin joukkueella hyvin ja ottelusta löytyi paljon hyviä asioita, Junnun kaksi maalia etupäässä. HJKn rutiini koitui hieman kyseenalaisen rangaistuspotkun kautta kuitenkin meidän tappioksi. Nollataan tappio ja viedään hyvät asiat ottelusta seuraavaan matsiin tulevana torstaina. kommentoi ottelua Ilveksen vastuuvalmentaja Ville Väisänen.


Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
8 Ristimäki Emmi
10 Saarilahti Pipsa (20 Winter Erika 75′)
11 Tuominen Roosa (28 Nyrhinen Nea 51′)
13 Ärväs Roosa
17 Laakkonen Iida
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia
88 Mikkonen Marjukka

Vaihtopenkki

2 Forss Julie
6 Björn Kaisa
12 Laihanen Annika
16 Vesaniemi Eini
20 Winter Erika
28 Nyrhinen Nea

HJK

Avauskokoonpano

1 Meriluoto Minna
2 Roth Maaria
5 Hirvonen Maiju
6 Ruutu Linda
16 Hakala Vilma (18 Lassas Minea 89′)
19 Sainio Essi (31 Myllymäki Elina 83′)
20 Auvinen Tessa
21 Naumanen Katarina
25 Summanen Eveliina
27 Rinkinen Tessa (7 Ojanperä Hanne 65′)
29 Ruohomaa Hanna

Vaihtopenkki

7 Ojanperä Hanne
9 Haapea Leila
12 Rosenström Lotta
13 Kindstedt Rebecca
15 Ukkonen Emilia
18 Lassas Minea
31 Myllymäki Elina

Lue myös