Otteluraportti: Ilves- FC Honka 1-2 (0-1)Ilves – FC Honka 1-2 (0-1)

Ilves sai hallitsevan Suomen mestarin vastaansa naisten liigan neljännellä kierroksella. Tiukan ottelun jälkeen FC Honka oli tällä kertaa parempi luvuin 1-2.

18’ Malinen Henni-Marika, 0-1
76′ Tuominen Isa, 1-1
90+1′ Auvinen Anna 1-2

Yleisöä: 101
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, HJK: –
Erotuomari: Kulmala Ifeoma

Ottelupöytäkirja

 Ilves kohtasi toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan hallitsevan Suomen mestarin FC Hongan. Odotettavissa oli Kauppi 2 aurinkoisella tekonurmella tiukka ottelu. Ennakko odotuksien mukaisesti ottelusta tulikin tiukka, ja ottelun voittomaali nähtiinkin vasta lisäajalla.


Ilves lähti otteluun prässäämällä korkealta ja saikin korkealla prässillään Hongan avaamispelaamista vaikeutettua. Kuitenkin alkujärkytyksestä toivuttuaan Honka sai omaa peliään rullaamaan ja pystyi luomaan heti ottelun alkuun tilanteita Ilveksen maalille. Vaikka Honka pystyikin luomaan tilanteita Ilveksen maalille, niin Ilves iski kiukkuisesti vastaiskuilla ja onnistui myös luomaan maalipaikkoja.


Pelikellon näyttäessä 18. peliminuuttia, Honka pääsi aloittamaan ottelun maalitehtailut. Pienoisen Ilves puolustuksen nukahduksen ansiosta Honka sai keskitettyä pallon taka-alueelle, jonne Henni-Marika Malinen oli unohtunut yksikseen. Näin Malinen pääsi viimeistelemään lukemiksi 0-1.


Takaiskusta huolimatta Ilvesleirissä ei päät painuneet rintaan, vaan jatkettiin rohkeasti omaa peliä. Pelisuunnitelmassa pysytteleminen tuotti myös tulosta, ja useampaan otteeseen Ilvekselläkin oli mahdollisuudet tasoittaa ottelu. Kaikesta huolimatta tauolle asteltiin Hongan pienoisella karkumatkalla lukemin 0-1.


Toiselle jaksolle kentällä nähtiin aktiivinen ja määrätietoinen Ilves. Ilves onnistui luomaan vaarallisia paikkoja, mutta kuitenkaan palloa ei paikoista huolimatta onnistuttu toimittamaan verkon perukoille asti.


76. peliminuutilla Ilveksen hyvä prässääminen tuotti tulosta, kun Isa Tuominen prässäsi vahvasti Hongan topparia, ja sai tukea siskoltaan Roosa Tuomiselta. Roosa syötti ja Isa viimeisteli uransa ensimmäisen naisten liigan maalin. Ilveksen hyvä taistelu oli tuottanut tulosta. Ilves oli kammennut itsensä peliin mukaan.


Tasoitusmaalin jälkeen Honka sai otetta pelistä ja pystyi jälleen luomaan vaarallisia paikkoja. Peliajan jo loputtua Honka sai kulmapotkun. Kulman jälkitilanteesta Anna Auvinen pääsi puskemaan pallon vastustamattomasti Ilves maaliin. Näin hyvästä Ilveksen hyvästä noususta ja kiristä huolimatta ottelu päättyi kiperään Hongan voittoon 1-2.


Jälleen kirvelevä tappio, hyvän ja tasaisen ottelun jälkeen. Tiedettiin, että Honka on vahva erikoistilanteissa, mutta valitettavasti he saivat voitto-osuman viime sekunneilla kulmasta.
Tämäkin ottelu osoitti, että tehdään paljon hyviä asioita, mutta valitettavasti tulos karttaa meitä tällä hetkellä. Se, että ajettiin Honka näin ahtaalle luo varmasti uskoa joukkueeseen pettymyksestä huolimatta.
” kommentoi peliä Ilveksen vastuuvalmentaja Ville Väisänen.


Seuraavan kerran Ilveksen naiset nähdään kotikentällä 5.5., kun vastaan astelee Åland United.
 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
6 Björn Kaisa
8 Ristimäki Emmi  (80′ 5 Bergius Jade)
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa (60′ 11 Tuominen Roosa)
16 Vesaniemi Eini (68′ 29 Tuominen Isa)
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia
28 Nyrhinen Nea

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
5 Bergius Jade
11 Tuominen Roosa
14 Rasinen Aino
29 Tuominen Isa

FC Honka

Avauskokoonpano

1 Myllyoja Paula
6 Malinen Henni-Marika (79′ 5 Ranki Kaisa)
7 Lappalainen Saara
8 Iskanius Emilia
9 Tolvanen Marianna (62′ 13 Tenkanen Henna)
10 Rantala Jutta (86′ 28 Vehviläinen Sini)
11 Pikkujämsä Elli
17 Nyman Linda
20 Miettunen Anni
23 Auvinen Anna
27 Huusko Ella-Rosa

Vaihtopenkki

2 Nurmi Aino
5 Ranki Kaisa
12 Nuora Pauliina
13 Tenkanen Henna
16 Vlasoff Anna
24 Kärkkäinen Suvi
28 Vehviläinen SiniLue myös