Otteluraportti: Ilves/2 – HJS Akatemia – Ratinaa rokattiin myös lauantain kunniaksi


Melkein paikalliskamppailuksi kutsuttava Ilves/2:n ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura Akatemian välinen kamppailu pelattiin poikkeuksellisesti Ratinan stadionilla lauantai-iltapäivällä. Iso Ilves käynnisti Ratinan kesän ottelut vauhdikkaasti aiemmin viikolla IFK Mariehamnia vastaan ja viikonloppuna oli keltaisten sekä hämeenlinnalaisten vieraiden vuoro.

Lauantainen peli alkoi kevyessä vesisateessa vauhdikkaasti. Ylhäällä kovasti hääränneet Eemeli Raittinen ja Santeri Haarala olivat hyvällä jalalla liikenteessä ja kaksikon yhteistyönä syntyi ottelun avausmaali, kun pelikellossa oli yhdeksän minuuttia ja rapiat. Keltaisten puolustus katkoi HJS:n hyökkäyksen oman kuudentoista alueen rajalla ja vastahyökkäys lähti saman tien vauhtiin. Raittinen onnistui ohittamaan parinkymmenen metrin nousullaan muutamankin HJS-pelurin ja hänen hieno syöttönsä keskiympyrästä löysi linjan taakse liikkeen tehneen Santeri Haaralan. Haaralan matala ja terävä laukaus painui verkon perukoille HJS-veskari Eero Viljasen jalkovälistä.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa, mutta toista puoliaikaa ei tarvinnut pelata kuin reilut viisi minuuttia, kun Haarala iski toistamiseen. Keltaiset onnistuivat riistämään pallon keskiviivan tuntumassa ja sahasivat hienosti parilla syötöllä Haaralan jälleen tekopaikkaan. Ja jälleen kerran Haaralan pystyliike oli terävä ja tällä kertaa maanuoliainen löysi tiensä HJS-maalin oikeaan alakulmaan.

HJS:n koko ottelun vaarallisin tilanne syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, kun hämeenlinnalaiset saivat montakin vetopaikkaa, mutta varman ottelun pelannut Eetu Huuhtanen pelasti oman maalinsa, pitäen kiinni nollapelistään. Aiemmin mainittujen pelaajien lisäksi myös Julius Järvinen kuului Ilveksen onnistujiin.

2-0 voitolla keltaiset jatkoivat voittoputkeaan ja erinomaista kauden alkuaan. Neljä ottelua, neljä voittoa ja piste-ero sarjataulukn seuraaviin joukkueisiin on nyt viisi pistettä. Klubi 04:llä ja PIF:llä on tällä hetkellä kolme ottelua pelattuna.

Yleisöä Kakkosen otteluun Ratinaan oli löytänyt paikalle 302 katsojan verran. Seuraavan kerran Ilves/2 astuu pelikentälle ensi viikon sunnuntaina, kun FC Espoo saapuu Tampereelle. Tuo ottelu alkaa sunnuntaina 12. heinäkuuta kello 17.

Lue myös