Otteluraportti: Ilves/2 – FC Jazz 1-0 – Sade ja ukkonen piiskasivat keltaiset kotivoittoon

Miesten Kakkosen B-lohkon sarjakakkonen sai vastaansa vieraita Porista. FC Jazz piti hallussaan sarjataulukon toiseksi viimeistä sijaa. Pallo-Iirot puolestaan olivat sarjajumbona, joten satakuntalaiset miehittivät sarjataulukon pohjaa.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi hienoisella vieraiden painostuksella, kunnes noin viiden minuutin kohdalla keltaiset saivat kulmapotkun. Janne-Pekka Laine antoi kovan kulmurin, johon kippari Miska Rautiola hyökkäsi eläimen lailla. Kova pusku lensi lopulta päätykatsomon yli. Minuutti tästä Eetu Mömmö pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran laukaustaan. Vasemman jalan laukaus painui hieman yli maalin.

10 minuutin kohdalla hyökkääjä Oiva Jukkola pääsi laukomaan, mutta punaisten maalivahti Janne Järnstedt oli hereillä. Ja taas minuutti tästä, Samuel Dahan pääsi puskemaan kulmapotkusta komeasti. Vaikeasta asennosta lähtenyt pusku oli jo painua sisään, mutta Järnstedt torjui myös komeasti.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin kapteeni Rautiola pääsi yrittämään uudelleen kuudentoista-alueen rajalta. Laukaus nousi hieman yli vieraiden maalin.

Kotijoukkue joutui suorittamaan puolen tunnin kohdilla vaihdon, kun Laine loukkasi jalkaansa epäonnisesti keskiviivalla. Laineen korvasi kentälle kirmannut Artturi Ruuth.

Ruuth pääsi yrittämään viimeistelyä heti muutama minuutti myöhemmin, kun Valtteri Hiilloskorpi ja Jukkola sahasivat oikean laidan auki. Ruuth pääsi laukomaan akrobaattisesti boksin sisältä, mutta Järnstedt koppasi pallon kiinni.

Seuraavana yritysvuorossa oli Mömmö, jonka laukauksen maalivahti torjui jalallaan. Jatkotilanteesta aiheutuikin kummallinen ketjureaktio, kun pallo pomppi aivan miten sattuu ja miehiä kaatui boksin sisällä. Hyvin pelannut maalivahti Järnstedt loukkasi tilanteessa vasenta jalkaansa sillä tavalla, että vieraat vaihtoivat Tuukka Nurmen tolppien väliin.

Rautiola pääsi kokeilemaan kolmannen kerran ensimmäisen puoliajan aikana, kun 44. minuutin kohdalla topparin matala laukaus viilsi juuri ja juuri vasemman tolpan ohi.

Laineen korvannut Ruuth joutui myös jättämään kentän ennen taukovihellystä. Hänet korvasi numero 22, Noel Hasa.

Ja vielä juuri ennen vihellystä, Julius Järvinen pääsi tekopaikkaan. Hienon syöttökuvion jälkeen Järvinen pääsi laukomaan pienestä kulmasta oikealta, mutta pallo lipui vähän takatolpan ohi.

Tauolle lähdettiin kolmen vartin jälkeen lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika

Tauolla keltaiset suorittivat yhden pelaajavaihdon, kun Mikke Silvennoinen korvasi hyökkäyksessä Mömmön.

Vieraat saivat toisen puoliajan alkuun vaarallisen vastahyökkäyksen, kun tauolla vaihdosta sisään tullut Rasmus Laaksonen teki pitkän juoksun kotijoukkueen rangaistusalueelle. Laaksosen syöttö oli päätymässä Christian Harjanteen jalkaan, mutta Dahan ehti kesän komeimmalla liu’ulla syötön väliin. Porilaiset joutuivat tyytymään kulmapotkuun.

Seuraavasta hyökkäyksestä toisessa päässä Jukkolan syöttö ohitti kaikki puna- ja keltapaitaiset, paitsi Rasmus Lehtosen. Toisesta aallosta mukaan hiipinyt Lehtonen pääsi avopaikkaan, mutta Jazz-puolustus uhrautui pallon tielle.

Tunnin kohdalla Järvinen ohitti hienosti Jazzin puolustuksen oikealla laidalla ja pääsi nostamaan pallon kohti maalivahti Nurmea. Veskarin omalaatuinen, mutta toimiva torjuntatyyli tuotti tulosta ja tällä kertaa keltaiset joutuivat tyytymään kulmapotkuun.

minuutin kohdalla Hiilloskorpi vapautti Jukkolan jälleen kerran oikealta laidalta. Hyökkääjän päätyrajalta lähtenyt keskitys osui porilaispuolustajan käteen. Päätuomari Oskari Tuomi ei huomannut tilannetta, mutta linjatuomari liputti käsivirheen ja pallo päätyi pilkulle. Kapteeni Rautiola asettui pallon taakse ja upotti pilkun myös verkkoon. Nurmi oli hyvin mukana, mutta pallo upposi oikeaan alakulmaan.

Myös kotijoukkueen maalilla pelanneen Aku Kavenin torjuntaosaamista päästiin kokeilemaan. Vieraiden Juho Lehtonen ampui tulisen maanuolisen etukulmaa kohti, mutta Kaven torjui märän pallon ja esitti vielä hieman temppuja yleisölle pomputtamalla palloa jalkojen välissä. Tarkoituksellista vai ei, se jääköön mysteeriksi.

Juuri kun 80. minuuttia tuli täyteen, Kaven esitti vuoden hienoimman tuplatorjunnan. Oikealta laidalta lähteneen Lehtosen laukauksen Kaven torjui pilkun kohdalle, johon ryntäsi vieraiden Eino-Iivari Pitkälä. Pitkälän pomppiva pusku oli jo matkalla takakulmaan, mutta Kaven hyppäsi uhrautuvasti perään ja täppäsi pallon maalin katolle. Maalivahti törmäsi samassa rytäkässä tolppaan, mutta ei onneksi loukannut itseään pahemmin.

FC Jazz sai viimeisen kymmenen minuutin aikana painetta keltaisten päätyyn, mutta pallo ei löytänyt tietään Kavenin selän taakse. Näin ollen kotijoukkue nappasi täydet kolme pistettä. Ilves/2 nousi taas samoihin pisteisiin Klubi 04:n kanssa. Molemmilla on nyt yhdeksän ottelun jälkeen kasassa 25 pistettä, kolmantena oleva Pargas IF on kymmenen pistettä perässä.

Seuraavan ottelunsa keltaiset pelaavat HJS Akatemiaa vastaan 2. päivä syyskuuta. HJS on edelleen ainoa joukkue, joka on pystynyt ottamaan tällä kaudella Ilves/2:lta pisteitä. Saa nähdä miten käy syyskuun alussa.

Maalintekijä Miska Rautiola

Lue myös