Otteluraportti: HJK – Ilves 1-0 (0-0)

HJK – Ilves 1-0 (0-0)

Telia 5G areena Helsingissä nähtiin upea jalkapallonäytelmä, kun Ilves ja HJK ottivat mittaa toisistaan. Väkeä oli paikalla 207. Yliajalla HJK onnistui painostusjakson lopuksi kääntämään ottelun itselleen ja näin pisteet jäivät Helsinkiin.

90+2’ Hakala Vilma, 1-0
Yleisöä: 207
Keltaiset kortit, Ilves: Laakkonen Iida
Keltaiset kortit, HJK: Summanen Eveliina
Erotuomari: Mäenpää Minna

Ottelupöytäkirja

 

Naisten liigan toisella kierroksella Ilves matkasi maamme pääkaupunkiin HJK:n vieraaksi. Ottelusta oli odotettavissa tiukka vääntö, sillä harjoitusottelu joukkueiden välillä päättyi 2-0.


Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta hieman hermostuneesti. HJK hallitsi palloa, mutta kuitenkaan eivät onnistuneet luomaan vaarallisia tilanteita. Ilves pystyi hyvin estämään HJK:n pelin rakentelua.


Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Ilves pääsi peliin mukaan. Ensimmäisen jakson puolivälissä Ilves onnistui luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, mutta kuitenkaan niissä onnistumatta. HJK kuitenkin onnistui pitämään keskikentän hallinnassa.


Ensimmäisen jakson lopulla HJK pääsi läpiajoon, Ilveksen pienoisesta virheestä. Läpiajosta huolimatta tauolle asteltiin 0-0 lukemissa.


Toiselle jaksolle Ilves teki kaksi vaihtoa. Vaihtoon astelivat Roosa Ärväs sekä Kaisa Björn ja heidän paikkansa kentällä ottivat Nea Nyrhinen sekä Iida Laakkonen. Kopissa vietetty aika ja taktiset muutokset selvästi auttoivat, sillä toisen jakson alkuun Ilves astui kuskinpaikalle ja loikin vaarallisia tilanteita kohti Minna Meriluodon vartioimaa maalia lähes liukuhihnalla. Paikoista huolimatta Ilveksen hyökkääjät eivät onnistuneet toimittamaan palloa verkon perukoille ja tilanne pysyi samalla 0-0.


Toisen jakson ylityttyä puolivälin, HJK sai vaihtojen kautta oman pelinsä rullaamaan. Varsinaisen peliajan päätyttyä tuomari antoi vielä kolme minuuttia lisäaikaa, joka koitui Ilveksen kohtaloksi. Kun lisäaikaa oli pelattu kaksi minuuttia, HJK iski. HJK:n Vilma Hakala laukoi pallon kohti Ilveksen maalia, ja veto painui verkon perukoille.


Maalin turvin HJK otti itselleen kauden ensimmäiset pisteet ja Ilves joutui palaamaan takaisin Tampereelle tyhjin taskuin.


Tiedettiin Helsinkiin lähdettäessä, että vastassa on laadukas ja kova joukkue. Matsista kehkeytyikin suht tasainen vääntö, missä tulos olisi voinut kääntyä kumman tahansa eduksi.
Harmittavasti viimeisillä munuuteilla Klubi kuitenkin pääsu tekemään voitto-osuman ja siinä mielessä ansaitsi kyllä voittonsa. Pelissämme oli hyviä asioita, mutta edelleen myös kehitettävää. Nyt vaaditaan lisää tehoja ja sitä myöten lisää pisteitä.
” kommentoi Ilveksen vastuuvalmentaja Ville Väisänen peliä.


Käy katsomassa kooste ottelusta täältä.


 

Kokoonpanot

HJK

Avauskokoonpano

1 Meriluoto Minna
2 Roth Maaria
5 Hirvonen Maiju
6 Ruutu Linda
7 Ojanperä Hanne
16 Hakala Vilma
19 Sainio Essi
21 Naumanen Katarina
22 Saari Maija
25 Summanen Eveliina
29 Ruohomaa Hanna

Vaihtopenkki

9 Haapea Leila
12 Rosenström Lotta
15 Ukkonen Emilia
18 Lassas Minea
20 Auvinen Tessa
27 Rinkinen Tessa
31 Myllymäki Elina

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
5 Bergius Jade
6 Björn Kaisa
11 Tuominen Roosa
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa
16 Vesaniemi Eini
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
8 Ristimäki Emmi
14 Rasinen Aino
17 Laakkonen Iida
28 Nyrhinen Nea
29 Tuominen Isa

Lue myös