Otteluraportti: FC Honka – Ilves 1-1


Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka – Ilves 1-1 (0-0)

Viime kauden kakkonen ja kahdeksas saivat kunnian pelata Kansallisen Liigan avauspäivän viidennen ja samalla viimeisen kamppailun. Ottelu pelattiin hellekelissä ja hyvännäköisellä Espoon Tapiolan urheilupuiston
nurmella. 

Ilveksen kokoonpanossa nähtiin todellinen yllätys, kun Ilves-nutusta aiemminkin tuttu, seuran oma kasvatti Eini Vesaniemi avasi puolustuksessa kapteeni Sanni Ojasen sekä Jade Bergiuksen kanssa. Talven hankinnoista niin Moona Talka kuin Heta Olmalakin aloittivat hyökkäyksessä Roosa Tuomisen kanssa.

Tuominen jatkoi Kansallisen Liigan avausottelussa siitä, mihin viime kaudella jäi 15 maalinsa kanssa. Kolmas talven hankinta, vaihdosta kentälle tullut Saana Tuomala lähetti hienon pystypallon Honka-puolustuksen selustaan vasemmalta laidalta. Numero 11 kirmasi pallon perään, kiersi Honka-veskari Pauliina Nuoran ja sijoitti pallon hienosti pienestä kulmasta sisään. 1-0 vihreäasuisille vieraille.

Ilves puolusti urhoollisesti johtoaan aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka. Talvella HJK:sta Honkaan siirtynyt Vilma Hakala pääsi kääntymään rangaistusalueella ja onnistui ohittamaan terävällä maanuoliaisella Ilveksen maalilla pelanneen Kiira Kaivolan.

Ilves oli vielä lisäajalla Olmalan ja Aino Varkoin toimesta enemmän kuin lähellä ryöstää kolme pistettä Tampereelle, mutta lopulta 94 minuutin väännön jälkeen ottelu päätyi lukemiin 1-1.

Kapteeni Ojanen puhui ennakossa innoissaan pistejahdin alkamisesta ja pistetili aukesikin heti ensimmäisellä ottelukierroksella. Avauskierroksella ainoastaan KuPS ja PK-35 nappasivat täydet kolme pistettä. JyPK ja TPS ovat vielä nollassa pisteessä.

Seuraavassa pelissä vastustajien teema jatkaa pääkaupunkiseutulaisten linjalla, kun Liigan hallitseva mestari HJK saapuu Tammelaan. Ilveksen kauden ensimmäinen kotiottelu alkaa Tammelassa keskiviikkona kello 19.

Lue myös