Otteluraportti: Åland United – Ilves 0-1

Iloinen poppoo kauden avausvoiton jälkeen.

Åland United – Ilves 0-1 (0-0)

Ahvenanmaa on osoittautunut edellisillä vierailuilla haastavaksi paikaksi pelata. Saarelle on hieman erilaista matkustaa vieraspeliin kuin mantereen puolelle, mutta näinhän se on toisaalta myös Åland Unitedin kohdalla aina. Jo ennakossa Jade Bergius tiesi kertoa, että keltavihreille tulee kova ja fyysinen joukkue vastaan. Rankka ottelu Ahvenmaan auringonpaisteessa lauantaina myöskin nähtiin.

Bergius itse aloitti loukkaantumisensa jälkeen vaihtopenkillä, mutta edellisessä ottelussa kauden avausminuuttinsa pelannut Annika Laihanen taas sai toisen starttinsa putkeen maalinsuulla. Puolustusta johtivat tuttuun ja turvalliseen tapaan ”Pulla” Forss ja kippari Sanni Ojanen.

Ilves laukoi ottelussa huomattavasti enemmän kuin kotijoukkue, muun muassa Saana Tuomala pääsi kokeilemaan painavaa laukaustaan, mutta Anna Tamminen ei ollut Unitedin maalilla yllätettävissä avauspuolikkaalla.

ÅU:n vaarallisin maalintekotilanne syntyi ottelun 70. minuutilla, kun kotijoukkueen Monica Hagström pääsi laukomaan boksin sisältä oikealta laidalta tulleen keskityksen jälkeen. Veto oli terävä ja oli matkalla kohti oikeaa kulmaa, mutta varman ottelun pelannut Laihanen liimasi pallon näppärästi hyppysiinsä.

85. minuutin jälkeen Rosa-Tuulia Mikkola tuli kentälle viimeisenä vaihtona Tuomalan tilalle. Vain minuutti tästä vaihdosta toinen, vaihdosta sisään tullut pelaaja, Aino Rasinen oli enemmän kuin lähellä viedä keltavihreät johtoon. Rasinen riisti pallon keskikentällä, pelasi hienon seinän Heta Olmalan kanssa ja nousi itse vetopaikkaan aina kahteenkymmeneen metriin saakka. Vasenta alakulmaa kohti lähtenyt laukaus kiersi vain hieman ohi tolpasta.

Viisi minuuttia Rasisen lähellä piti -tilanteesta, verkko viimein heilui. Samat pelaajat olivat jälleen rakentamassa tilannetta. Mikkola teki tuoreilla jaloilla pitkän nousun keskeltä kenttää ja löysi lopulta oikealta laidalta Olmalan. Tämän keskityksen ÅU-puolustus purki 20 metriin, jossa oli kuitenkin vastassa Rasinen. Rasisen laukaus osui tuurilla sekä taidolla Mikkolan kylkeen, josta pallo pomppasi fox in the box -pelaaja Roosa Tuomisen linjalle. Tuominen tökkäsi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja siirsi vierasjoukkueen johtoon. Maali oli Tuomiselle kauden toinen.

Tuomisen maali syntyi juuri kun 90 minuuttia oli jo täyttymässä ja johto myös piti noin kolmen ja puolen minuutin lisäajankin loppuun. Näin keltavihreät saivat kauden neljännestä ottelustaan ensimmäisen voiton ja ensimmäisen nollapelin!

Helpottavaa kauden avausvoittoa oli seuraamassa Wiklöf Holding Arenalla 288 katsojaa. Voitto nosti Ilveksen nyt neljään pisteeseen. Sarjataulukon kahdeksas sija pysyi keltavihreiden hallussa, JyPK ja TPS ovat edelleen selän takana. Kauden toista voittoon keltavihreät lähtevät tavoittelemaan ensi lauantaina kotona, kun Tammelaan saapuu vieraita itäisestä Suomesta. KuPS testaa keltavihreiden kunnon kello 15 alkaen.

Lue myös