Otteluennakko: TPS – Ilves – haussa toinen vierasvoitto putkeen

Moona Talka osui edellisessä ottelussa hienolla kudilla ylärimaan. Nähdäänkö Turussa hyökkääjän kauden avausmaali? Kuva: Joope Erkkilä

KuPS oli tyly vieras viime viikonloppuna Tammelassa ja keltavihreät pysyivät edelleen sarjataulukon kahdeksantena. Kaksi sijaa alempana, sarjan viimeisenä oleva TPS pelasi vierasottelun Helsingissä. HJK oli tuossa ottelussa vahvempi osumin 3-1. TPS sai kuitenkin kyseisessä ottelussa maalitilinsä auki, kun reilun puolen tunnin jälkeen Saija Östlund teki mustavalkoisten kauden ensimmäisen maalin.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat liigassa peräti neljä kertaa. Ilves sai ainoan voittonsa turkulaisista aivan kauden lopulla lokakuussa, kun vieraat hakivat Turun Yläkentältä voiton 0-1 lukemin. Roosa Tuominen teki vierasjoukkueen ainokaisen. Yläkentällä pelataan myös sunnuntainen Kansallisen Liigan ottelu.

Ilves/2:n pelissä keskiviikkona esiintynyt ja maalinkin iskenyt Silja Tuominen uskoo, että edustusjoukkue nappaa Turusta täyden pistepotin.

”Joo ehottomasti kolme pistettä lähtee Turusta matkaan ja jatketaan siitä mihin Ahvenanmaalla jäätiin! Molemmat jengit kyl kaipaa kovasti pisteitä täst pelist, joten ei varmasti helpolla päästä.

Alkukauden pelit on ollu tosi tasasii maalien osalta, mutta ei olla saatu pisteitä niistä kuitenkaan tarpeeks. Ollaan hyvin laitettu muutamis peleis vastustaja tosi ahtaalle, mut samalla ei olla ehkä ihan saatu omaa pelii pyörimää. Enemmän kaivataan ehkä vielä vauhtia ja rohkeutta hyökkäyspäähän, jotta saadaan ratkastua pelejä meijän eduks”, Tuominen arvioi.

S. Tuominen on noussut Kakkosessa salakavalasti kolmella maalillaan maalipörssin jaetulle toiselle sijalle. Samassa maalimäärässä Kakkosen puolella on myös edustuksen kanssa treenaava Pessia Purhonen.

Kansallisen Liigan kuudes ottelukierros starttaa perjantaina ja päättyy TPS:n ja Ilveksen väliseen vääntöön sunnuntaina. TPS – Ilves Turun Yläkentällä kello 16:00 alkaen. Ruutu+ asiakkaat pystyvät seuraamaan ottelua tämän linkin takaa: https://www.ruutu.fi/stream/3646212.

Lue myös