Otteluennakko: ONS – Ilves

Viikko sitten päädyttiin Tikkurilassa TiPS:n vieraana pistejakoon. Tasapeli oli varmasti ottelutapahtumiin nähden aikalailla oikea lopputulos. Kun samalla Pallokissat hävisi kotonaan ONS:lle ei piste-ero alaspäin ainakaan kaventunut,  mutta toisaalta ONS nousi nyt sarjataulukossa tamperelaisten ohi.

-Ennen TiPS peliä kahden viikon aikana muutettiin aika paljon käytäntöjä harjoittelussa sekä pelaamisessa. TiPS peli oli siitäkin hyvä, että voitiin sitten todeta missä me nyt mennään ja mihin meidän pitää keskittyä harjoittelussa. Jonkun verran tuo kahden viikon harjoittelu näkyi meidän liikkeessämme, joten tälle viikolle hieman kevennettiin keskiviikon harjoittelua, toteaa ensimmäisestä ottelustaan päävalmentaja Ojala.

ILVES matkaa jo tänään päivällä kohti Oulua ja harjoittelee vielä illalla paikan päällä. Matkaan lähdetään hieman normaalia kapeammalla kokoonpanolla, kun mukana on 14 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Joukkue on alkuviikon palavereissa ja harjoittelussa kiinnittänyt erityisen huomion kahteen pelilliseen asiaan.

-Olemme käyneet puolustuspelaamisessa erityisesti eri linjojen ja koko joukkueen puolustamista läpi sekä pallollisessa pelaamisessa pelin avaamista, näissä meillä oli jonkun verran hankaluuksia tuossa TiPS pelissä. Pelin avaamisen ja muun pallollisen pelin suhteen ollaan katsottu tarkasti ONS pelaamista ja löydetty sieltä niitä tiloja joihin meidän on järkevä edetä, Ojala kertoo.

Joukkueen pelaajatilanne on hieman elänyt viime viikkoina. Sairastuvan ovet ovat käyneet molempiin suuntiin.

-Koulujen alku tuo yleensä mukana flunssa-aallon, niin nytkin. Pipsa Saarilahtion ainakin sairauden takia sivussa, samoin kapteeni Kaisa Björn. Polvivaivainen Iida Laakkonenja työharjoittelussa oleva Roosa Ärväseivät myöskään ole käytettävissä lauantaina. Lisäksi Marjukka Mikkonenon loppukauden sivussa, koska on opiskelu vaihdossa Ruotsissa. Roosa Tuominenon toipunut varvas murtumasta ja on mukana Oulun reissulla. Lisäksi sairastelleet Julie Forssja Tuulia Mikkolaovat nyt joukkueen käytettävissä. Jo jonkun aikaa sivussa olleet Onna Ketola, Jade Bergiusja Isa Tuominentekevät pikkuhiljaa paluuta joukkueen mukaan.

Oululainen ONS kamppailee sarjataulukossa samoista sijoituksista Ilveksen kanssa. Joukkueen runko koostuu edelleen hyvistä oman seuran junioripolun käyneistä pelaajista, joilta monelta löytyy nuorisomaajoukkuekokemusta. Se on myös kauden aikana hankkinut ainakin kolme ulkomaalaispelaajaa joukkueen avuksi, toisaalta viime pelissä Pallokissoja vastaan kokoonpanossa oli vain vaarallinen hyökkääjä Ode Fulutudilu. Hän on iskenyt joukkueelle Naisten Liigassa jo 11 maalia.

-Edellinen kohtaaminen Oulussa oli Ilveksen kannalta aika surullinen kun ONS pöllytti tulostaululle tennislukemat 6-1. Tiedostamme hyvin heidän pelityylinsä, jossa palloa pyritään hyvinkin nopeasti pelaamaan suoraviivaisille hyökkääjille. Toisaalta, jos meidän prässääminen varsinkin keskialueella ei toimi he pystyvät myös pitempien pallonhallinta jaksojen kautta rakentamaan tilanteita. Minun silmissä ONS on tasapainoisempi joukkue kuin mitä olen aikaisemmin Naisten Liigassa nähnyt, Ojala toteaa lopuksi.

Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 23.9 klo 16 Tammelan stadionilla.

Lue myös