Otteluennakko Ilves – Kups

Ilves kohtaa lauantaina Kups:n Tammelan Stadionilla klo 15:00. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kups oli parempi luvuin 3-1.

Ilves lähtee otteluun mielenkiinoisesta tilanteesta sillä tuleva ottelu on Mika Lahtisen ensimmäinen naisten päävalmentajana. ”Lähdemme otteluun tietysti täysin uudesta asemasta verrattuna kauden aikaisempiin otteluihin. Tarkoitus on myös näin tuoreena päävalmentajana nähdä alkusarjan kolme viimeistä ottelua kokonaisuutena ja mahdollisuutena kehittää peliä ennen kuin alkaa kauden tärkeät ratkaisuottelut. Toki valmistautuminen ja keskittyminen tehdään normaaliin tapaan ottelu kerrallaan ja viikolla kehitetään omaa pelaamista ja työstetään asioita, joita halutaan ottelupäivänä nähdä.” kommentoi Lahtinen ennen Kups ottelua.

Kups joka nousi sarjaan täydentämään PK 35 Vantaan menettämää paikkaa on osoittanut kyvykkyytensä pelata liigaa. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla neljä, vain neljän pisteen päässä mitalista. Ilveksessäkin valmentanut Ollipekka Ojala on saanut joukkueensa hyvään iskuun ja peli on kehittynyt koko kesän ajan.

Joukkue sai myös vahvistuksia kun naisten A maajoukkueenkin vakiokasvo Katarina Naumanen liittyi joukkueen vahvuuteen. Myös Ilveksen valmentaja Lahtinen tietää Kups:n vaarallisuuden: ”KuPS on meille erittäin hyvä haaste. Vastaan tulee hyvin organisoitu ja työteliäs joukkue, josta löytyy myös liigan ehdottomia tähtipelaajia, kuten Gentjana Rochi ja tuore hankinta Katarina Naumanen. He tuovat muutenkin laadukkaaseen joukkueeseen vielä erityistä yksilöosaamista. Varsinkin Rochi ylläpitää omalla osaamisellaan jatkuvaa uhkaa vastustajalle. Meille tamperelaisille tuttu valmentaja Ollipekka Ojala on tehnyt erittäin hyvää ja nousujohteista työtä talvesta saakka joukkueensa kanssa. On hienoa huomata miten perinteinen seura on lähtenyt satsaamaan myös naisten joukkueeseen.”

Vaikka valmistautuminen ei ole täysin ideaali, Ilves on kuitenkin valmiina taistelemaan ja lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan tulevan vastustajansa: ”Tulevaan otteluun pääsemme valmistautumaan oikeastaan vain yksi ehjä harjoitus alla, mutta uskon että siitä huolimatta näemme jo lauantaina tiettyjä pelitavallisia asioita, joita olemme ensimmäisenä halunneet lähteä työstämään. Haluan myös nähdä kentällä alusta loppuun kaikkensa antavan ilvesjoukkueen, jossa jokainen on valmis tekemään joukkueen puolesta mitä tahansa ottelun voittaminen vaatii. Mitään ihmetemppuja ei tarvitse kenenkään esittää, riittää että tehdään perusasiat tarpeeksi laadukkaasti. Meillä on vielä erittäin paljon ulosmitattavaa potentiaalia tämän kauden esityksien osalta. Meidän valmentajien tehtävä on kaivaa se potentiaali pelaajista esille. Jos siinä onnistumme, tulos tulee varmasti olemaan hyvä meille.”

Ilves – Kups 10.8. klo 15:00 Tammelan Stadion
Liput 7 € / 5 €

Lue myös