Otteluennakko: Ilves – PK-35 Helsinki – kumpi joukkueista on liikkeellä terävämmällä jalalla tauon jälkeen?

Forss pääsee yrittämään seuraavan maalin tekemistä lauantaina Tammelassa. Kuva: Joope Erkkilä.

Sarjataulukon viides ja kuudes lukitsevat sarvet lauantaina iltapäivällä. Edellisellä kierroksella JyPKin kaatanut ja samalla kuudenneksi noussut keltavihreä poppoo saa Tammelaan vastaan PK-35 Helsingin.

Viime viikonloppu huilattiin, mutta sitä edeltävänä viikonloppuna kotijoukkue löi JyPKin lukemin 3-1. Tuossa voitossa kauden ensimmäiset maalinsa tekivät Heta Olmala, Rosa-Tuulia Mikkola sekä ”PullaForss. Forssin maali oli keltavihreiden tuhannes liigamaali.

Helsinkiläiset taas pelasivat edellisellä kierroksella, 25. päivä heinäkuuta 0-0 tasapelin sarjakolmosta Kuopion Palloseuraa vastaan. Täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut PK-35 on pelannut tällä kaudella jopa kolme tasapeliä.

Lauantaina vastaan asettuu siis Helsingin versio PK-35:stä. Onko hajua, millainen vastustaja on tulossa vastaan, Ilveksen numero 10, Pipsa Saarilahti?

”Kohdataan tulevana lauantaina PK-35 ensimmäistä kertaa, joten kovin paljoa en osaa heistä sanoa. Jonkin verran siellä on tuttuja pelaajia junnuvuosilta. Vastaan tulee varmasti tasainen joukkue, jolla on perus pelaaminen hallussa ja hyökkäyspäästä löytyy hyviä maalintekijöitä.”

Tuliko viikonlopun lepo peleistä tarpeeseen?

”Kyllä lepo tuli ihan tarpeeseen, kun ollaan nyt menty jonkin aikaa ilman taukoja ja seuraavaksi on tulossa tiuhaan tahtiin pelejä. Fyysisen levon lisäksi ajatukset on hyvä saada välillä muuhunkin tekemiseen, että ei tullut tauon aikana tehtyä kävelylenkkejä kummoisempaa”, Saarilahti kertoo.

Ilves – PK-35 Helsinki lauantaina 8. elokuuta Tammelan stadionilla. Ottelu alkaa kello 15, lippuja saa portilta käteisellä sekä kortilla. Lauantaiksi on luvattu jopa erinomaista keliä ja anniskelualuekin on auki, joten lämpimästi tervetuloa Tammelaan seuraamaan iskeekö Ilves liigamaalin numero 1001!

Lue myös