Otteluennakko: Ilves – Pallokissat

Tulevana sunnuntaina 23.9.2018 klo 16.00 Ilves kohtaa kotiluolassaan Pallokissat. Otteluun lähdetään mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä Pallokissat vaihtoivat viikolla valmentajaa. Pertti Nissinen otti loppukaudeksi vetovastuun Pallokissoissa ja toista kautta Pallokissoja luotsannut Aki Moilanen jatkaa seuran muissa tehtävissä. Näin ollen tuleva ottelu tulee olemaan Pallokissojen ensimmäinen peli uuden käskijän alaisuudessa.

Ilves oli edellisellä kierroksella ONS:n vieraana Oulussa, josta kotiin tuomisina Tampereelle oli kolme pistettä. Ilveksellä on viimeisestä kahdesta ottelusta koossa neljä pistettä. Vastaavasti Pallokissojen saaliina viimeisestä kahdesta ottelusta on nolla pistettä. Pallokissoilla onkin ottelussa panosta, sillä heidän on saatava pisteitä, jotta onnistuisivat kapuamaan suoran putoajan paikalta karsijan paikalle.

Ilves saa sairastuvalla olleita pelaajia mukaan kokoonpanoon, kun Iida Laakkonen sekä Pipsa Saarilahti ovat pelikunnossa. Loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi tulevassa ottelussa Ilveksellä ei ole käytettävissä kapteeni Kaisa Björn sekä Onna Ketola, Jade Bergius ja Isa Tuominen. Heidän toipumisensa pelikuntoon jatkuu pikkuhiljaa.

Tämä peli on itsellekin uusi kokemus. Kohtaan nyt ensimmäistä kertaa valmentajana entisen seurani. Olen kiitollinen Pallokissoille ajastani siellä, sain opetella isossa vastuussa valmentamista. Se tietenkin vähän helpottaa, että tunnen osan pelaajista hyvin. Nyt siellä on kuitenkin valmennus vaihtunut ja sinänsähän sieltä voi tulla ihan mitä tahansa. Tähän meidän on pystyttävä ottelun aikana reagoimaan. Teemme kaikkemme, että tappioton putkemme jatkuu ja nappaamme ottelusta kolme pistettä. Joukkue on hyvin terveenä ja pääsemme valitsemaan aloituskokoonpanon useasta vaihtoehdosta. Viikon harjoittelussa olemme keskittyneet oman pallollisen pelaamisen parantamiseen sekä toimintaan positiivisissa tilanteenvaihdoissa. He tulevat varmasti kovalla energialla otteluun ja tähän me olemme varautuneet. Haluamme kontrolloida ottelun tapahtumia.” kertoo Ilveksen vastuuvalmentaja Ollipekka Ojala tulevasta ottelusta.

Tule kannustamaan sunnuntaina Ilves voittoon Kuopion Pallokissoista.

Lue myös