Otteluennakko: Ilves/2 – TPV – kauden ensimmäinen kamppailu paikallisherruudesta

Ilves/2 on aloittanut kauden Kakkosen B-lohkossa suorastaan dominoivasti. Kuusi ottelua, kuusi voittoa ja maaliero 22-5. Yli kolmanneksen joukkueen maaleista on tehnyt upeaan lentoon päässyt hyökkääjä Santeri Haarala, joka on paukuttanut jo kahdeksan maalia.

Paikallisvastustaja TPV:n kausi on lähtenyt käyntiin yhdellä voitolla, kolmella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Joukkue on B-lohkossa sijalla kahdeksan ja maaliero on kuuden ottelun jälkeen miinusmerkkinen, sen ollessa 9-11. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Kristian Yli-Hietanen kolmella tehdyllä maalilla ja Antti Kujala kahdella kaapilla.

Viime kaudella näiden kahden joukkueen derbyjä ei nähty, kun TPV kävi sarjaporrasta ylempänä Ykkösessä. Edellinen kamppailu pelattiinkin tämän vuoden helmikuussa Suomen Cupissa, kun TPV oli Pirkkahallissa vahvempi osumin 3-0. Tuossa ottelussa Pallo-Veikoille osuivat aiemmin mainittu Kujala, sekä Julius Stenroos ja Joonas Rantala.

Molemmat joukkueet saivat huilata viime viikonlopun, mutta sitä edeltävänä viikonloppuna TPV tasasi pisteet GrIFK:n kanssa lukemin 2-2. Keltaiset taas antoivat varsinaisen selkäsaunan Salossa. Palloilijat hävisivät ottelun 0-6, kun Ilvekselle osuivat Eemeli Raittinen, Samuel Dahan, Eetu Mömmö ja Haarala kolmesti.

Kauden ensimmäiseen paikalliskamppailuun joukkueet lähtevät sarjataulukon eri päistä, mutta tämän ei pidä antaa hämätä ketään, sanovat Santeri Haarala ja laitapuolustaja Valtteri Hiilloskorpi.

”Meille on tärkeää, että ei anneta sen hämätä, että meillä on ollut oikeasti tosi hyvä alkukausi. Kun on Tampereen derby kyseessä, niin on kovemmat panokset ja isommat tunteet pelissä. Siihen otteluun pitää lähteä aivan uudella vaihteella”, Hiilloskorpi kertoo.

”Kumminkin derbystä kun on kyse, niin siinä ei ole sarjasijoituksilla ja aiemmilla peleillä loppujen lopuksi juurikaan merkitystä. TPV varmastikin haluaa voittaa Ilveksen kakkosjoukkueen. Vaikka meillä onkin hyvin mennyt tämä alkukausi, niin meidän pitää vain todistaa, että pystytään voittamaan myös tuollaisia matseja”, Haarala komppaa.

”Mutta siitä ei ole mitään epäilystä, että meillä on kova luotto itseemme ja lähdetään tietenkin voittamaan tuota matsia”, Hiilloskorpi vielä sanoo.

Nolla pysyy ja Haarala tekee pari maalia?

”Noh, katsotaan nyt”, Haarala sanoo.

”Mä koetan puolustajana hoitaa sen nollan,” Hiilloskorpi päättää.

Ilves/2 – TPV Tammelan stadionilla sunnuntaina 2. elokuuta kello 17 alkaen. Tervetuloa seuramaan paikan päälle kauden ensimmäistä paikallismatsia! Liput www.seamchip.fi/ilvesjalkapallo 

Lue myös