Otteluennakko: Åland United – Ilves – heinäkuu käyntiin vierasreissulla Ahvenanmaalle

Armi Heikkilä tähyilemässä saaren suuntaan. Kuva: Joope Erkkilä

Kansallista Liigaa on nyt takana kolme kierrosta. Keltavihreät ovat edelleen sarjataulukon seitsemännellä sijalla, takanaan nollakerholaiset TPS ja JyPK. Åland United puolestaan ryhmittää seitsemällä pisteellä taulukon toista sijaa.

Keltavihreät ovat pelanneet kolmen ensimmäisen kierroksen aikana tasaväkisiä otteluita, josta kertoo myös se, että kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet yhden maalin tappioihin.

Åland Unitedin alkukausi on ollut vahva, ainoana kauneusvirheenä ensimmäisen kierroksen maaliton tasapeli TiPSin vieraana. Edellisellä kierroksella saarelaiset intoutuivat Jyväskylässä, saaden 13 laukausta, joista kuusi upposi jyväskyläläisten verkkoon. Loppulukemat Jyväskylässä kirjattiin 2-6.

Viime kaudella keltavihreät ja ÅU pelasivat vastakkain vähämaalisia otteluita. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Ahvenanmaalla päättyi lukemiin 1-1. Keltavihreiden maalista vastasi tuolloin Roosa Tuominen, joka on avannut maalihanat jo tälläkin kaudella. Viime kauden jälkimmäinen ottelu päättyi puolestaan Unitedin 0-1 vierasvoittoon.

Edellisen kerran keltavihreät kävivät saarella aikaa ennen koronan leviämistä, eli 16. helmikuuta. Tuolloin Suomen Cupin ottelussa saarelaiset olivat vahvempia lukemin 3-0 (2-0).

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu varmuudella ainakin Jenni Kantanen. Paluun pelikuntoisten kirjoihin puolestaan tekee joukkueen ”konkari”osastoon kuuluva laitapuolustaja Jade Bergius. Bergius huilasi vamman takia kaksi edellistä ottelua, mutta on taas tarvittaessa
valmis kentälle ÅU:ta vastaan.

”Hyvillä mielillä pääsee taas joukkueen mukaan. Saarelle on rankka matkustus ja näin, niin kotijoukkue saa siinä pienen edun. Meidän pitää valmistautua hyvin, tulee kova ja fyysinen joukkue vastaan. Lähdetään hakemaan pisteitä.”

Tuleeko kauden ensimmäinen voitto nyt neljännestä ottelusta?

”Eihän se helpolla tule, mutta on siihen ihan täydet mahdollisuudet. Se vaatii sen, että jokainen suorittaa parastaan. Pisteitä tarvitaan ja niitä lähdetään hakemaan”, Jade päättää.

Åland United – Ilves Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 4. heinäkuuta kello 17 alkaen. Vierasottelua voi seurata Ruutu+ -palvelusta. Linkki otteluun löytyy tästä: https://www.ruutu.fi/stream/3630472.

Lue myös