Nuorentunut Ilves treenaa kovaa tulevaa kautta varten

Uutta kautta kohti positiivisin mielin

Ilveksen viime kausi päättyi lopulta positiivisin mielin, kun joukkue pystyi pitämään alaloppusarjan kärkipaikan hallussaan aina loppuun asti. Alkukauden pelilliset ongelmat johtivat putoamiseen ylemmästä loppusarjasta, mutta joukkue pystyi nuo ongelmat kuitenkin loppukauden aikana selättämään. Lievästä pettymyksestään joukkue pääsi nopeasti yli ja uuden harjoituskauden alkaessa oltiin jo valmiita tekemään kovasti töitä menestyksen eteen.

Syksyllä 2018 joukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala yllättäen irtisanoi työsopimuksensa. Tästä ei joukkueen harjoittelu ole kuitenkaan kärsinyt. Valmennustiimissä alun perinkin olleet Mika Lahtinen sekä Mauri Heinonen ovat jatkaneet valmentamista hyvällä asenteella harjoittelevan joukkueen parissa.

”Harjoituskauden ei voi tietenkään sanoa olleen ihanteellinen, koska marraskuun lopussa tuli yllättävä päävalmentajanvaihdos. Muutaman päivän asia otti henkisesti koville itse kullekin. Kuten taas nähtiin, tässäkin lajissa voi tapahtua yllättäviä käänteitä nopeasti kentällä ja sen ulkopuolella. Kaikesta huolimatta olemme saaneet sisällöllisesti vedettyä ehjän harjoitusjakson, sillä meillä oli suunnitelmat valmiiksi tehtynä joulutauolle asti ja nyt vain minä vedän ne loppuun yhdessä Mauri Heinosen kanssa. Meidän ammattitaidolla arjen laatu on pysynyt sellaisena kuin pitääkin ja lisäksi pelaajat ovat henkisesti raskaista ajoista huolimatta vetäneet harjoitustapahtumat läpi hyvällä ilmeellä”, Lahtinen toteaa.
 

Ensimmäinen harjoitusjakso lähes pelkkää fysiikkaa

Vahvasti fysiikkaan ja varsinkin kestävyyteen painottunut harjoittelu on valmistanut pelaajia tulevaa kesää varten. Hyvällä asenteella harjoitelleet pelaajat ovat suoriutuneet urakasta kiitettävästi ja myös testien perusteella kehitystä on tapahtunut. Fyysisesti rankka harjoittelujakso on mennyt hyvin ja nyt on aikaa hiukan levätä ja ladata akkuja, ennen kuin seuraava harjoitusjakso jälleen alkaa.

”Jäimme joulun ajaksi noin kahden viikon tauolle joukkueharjoittelusta. Pelaajat saavat joulun pyhien yli vetää happea ja toivon, että heistä jokainen saa ajatuksia pois jalkapallon parista, koska taas tammikuun alusta lähtien tapahtumia tulee riittämään”, Lahtinen kertoo loppuvuoden ohjelmasta.
 

Kokemusta menetettiin, avaa mahdollisuuden nuoremmille nostaa tasoaan

Ilves menetti ison kasan kokemusta, kun viime kauden kapteeni Kaisa Björn päätti lopettaa uransa. Joukkueesta siirtyi myös muualle muutama muu kokeneempi pelaaja, mutta kaikki nämä olivat jo hyvissä ajoin tiedossa. Omia nuoria ja lupaavia pelaajia on nostettu rinkiin ja Ilves pitää myös antennit ylhäällä siirtomarkkinoita seuraten.

Lahtinen uskoo, että nuorista pelaajista nousee uusia johtavia pelaajia.”Suurin vaikutus aina kokeneiden ja vanhempien pelaajien poistumisessa on se, että joukkueesta poistuu samalla yleensä johtavia pelaajia. Niitä pelaajia, jotka omalla tekemisellään kentällä ja sen ulkopuolella parantavat joukkueen tekemisen tasoa. Lisäksi vaatimustason ylläpitäminen jää nuorella ja kokemattomalla joukkueella liikaa pelkän valmennuksen varaan”.

Ilveksen harjoitusryhmään on nostettu muutama oma kasvatti sekä mukana on myös muualta tulleita pelaajia. Tarkempia sopimusuutisia on luvassa tammikuun aikana.

Nuorentunut ja erittäin motivoitunut joukkue ei ole vielä virallista tavoitettaan julkistanut, mutta toisaalta joukkue ei vielä ole edes täysin kasassa. Lopullisen tavoitteen joukkue julkistaa myöhemmin, mutta menestyksen nälkää joukkueella riittää.

”Meidän on mahdollista lähteä voittamaan jokaista peliä. Tavoitetta ei olla vielä asetettu. Sen aika on myöhemmin”,totetaa Mika Lahtinen haastattelun lopuksi.

Katso mitä joukkueen hyökkääjä Pipsa Saarilahti kertoi aiheesta testien lomassa:

Lue myös