Yusifin 10 suosikkia

Näin syntyi voittomaali tiistaina

Lähipäivinä 21-vuotissyntymäpäiviään viettävä Yusif Moussa saapui Ilveksen harjoitusvahvuuteen viime joulukuussa ja hän allekirjoitti keväällä 1+1-mallisen sopimuksen.

18 Veikkausliiga-ottelua pelannut Yusif kantaa paidanselkämyksessä etunimeään. Yusif tekee arvokasta kahden suunnan työtä Ilveksen keskikentän keskustassa. Hän kuitenkin harvoin nousee otsikoihin, eikä liioin pidä itsestään melua.

Olen työteliäs joukkuepelaaja, ja melko hiljainen persoona. Meillä on oma pelisysteemimme, jossa ei voi sooloilla. Jokaisen pitää noudattaa yhteistä taktiikkaa. Valmentaja antaa hyviä ohjeita, Yusif kertoo.

Sopeutuminen joukkueeseen on ollut nopeaa, jota myös hyvä kielipää auttaa.

Minulla on seitsemän läheisintä ystävää joukkueessa, joiden kanssa puhun jatkuvasti. Pääosin käytän englantia, mutta Fofanan, Hamanin ja Tendengin kanssa sujuu myös ranska hyvin.

Ilves on viimeisimpänä kohdannut HIFK:n kahdessa perättäisessä ottelussa. Jälkimmäisessä Yusif teki arvokkaan 2-1-voittomaalin viileällä sijoituksella.

Huh, HIFK oli todella kova. Etenkin Helsingissä tuntui, kuin olisi pelannut cup-finaalia. Kamppailuissa ei annettu periksi. Päästimme vähän helppoja maaleja, mutta onneksi saimme lopulta neljä pistettä heitä vastaan. Oli tietysti hienoa tehdä maali Tammelassa.

”Jusu” on syntynyt Ghanassa, mutta hän edustaa Nigerin A-maajoukkuetta. Muutama maanmies tekee myös uraansa Euroopassa.

Maajoukkueessa aloin pelata U17-ikäluokassa. Pelasin myös U20-ikäluokassa ja nyt olen päässyt mukaan miesten tasolle. Odotan innolla lähestyviä syyskuun maaotteluita, joihin sain kutsun.

Hyökkääjä Moussa Maâzou pelasi Ranskan liigaa, viimeisimmäksi Monacossa. Myös Amadou Moutari on oikein taitava laitahyökkääjä, hän pelaa tällä hetkellä Unkarissa. Haluan itsekin tulla legendaksi kotimaassani ja pelata vielä jossain suurimmista sarjoista, Yusif kertoo määrätietoisena.

”Jusun” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: kana ja riisi

juoma: mehu

TV-sarja: Money Heist

musiikki: R’n’B, etenkin Chris Brown

jalkapalloilija: Mesut Özil

seura Ilveksen lisäksi: Arsenal

harrastus: snooker

asia tai paikka Tampereella: Ihmiset ovat täällä rentoja ja vaatimattomia.

matkakohde: Lontoo

vitsi: En tiedä vitseistä, mutta Diogo Tomasin lähellä sattuu ja tapahtuu aina kaikenlaista hauskaa.

Aiemmat lempparilistat:

Naatan Skyttä »
Aleksi Tarvonen »
Tiemoko Fofana »
Iiro Järvinen »
Felipe Aspegren & Janne Saksela »
Tariq Kazi »
Eero Tamminen »
David Addy »
Tatu Miettunen »
Jesse & Roope Huhtala »
Tuure Siira »
Lauri Ala-Myllymäki »
Janne-Pekka Laine & Mika Hilander »

Lue myös