Momodou Sarr Ilveksen hyökkäykseen

Vaasasta Tampereelle siirtyvä Momodou Sarr on VPS:n junioriputken läpikäynyt 20-vuotias hyökkääjäpelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskushyökkääjänä kuin molemmilla laidoillakin. Sarrin sopimus kattaa kaudet 2021 ja 2022.

Ensiesiintymisensä Veikkausliigassa hän teki Ilvestä vastaan huhtikuussa 2018. Kaikkiaan hän pääsi kentällä kolmasti kauden 2018 aikana. Kaudella 2019 hän jo kuuluikin VPS:n vakiokokoonpanoon pelaten 26 Veikkausliigaottelua tehden niissä neljä maalia. Päättyneellä kaudella Sarr pelasi VPS:n riveissä Ykköstä.

Veikkausliigassa nuorukaisen otteet herättivät myös päävalmentaja Jarkko Wissin kiinnostuksen.

”Sarr kiinnitti huomiomme toissa kaudelta VPS:n riveissä. Iso kokoinen hyökkääjä, jolla on myös nopeutta ja nopeuskestävyyttä. Se, miten hän ajoittaa juoksunsa boxiin, tekee hänestä joka kerta vaarallisen pelaajan. Toki hänessä on vielä hiottavaa niin teknisellä kuin taktisellakin puolella, mutta tuon tyylisiä pelaajia on Suomesta vaikea löytää.”

Sarr kuuluu niihin nuoriin pelaajiin, joilla on kova halu kehittyä jalkapalloilijoina ja jotka näkevät Ilveksen siihen sopivana seurana.

”Odotan innolla tulevaa kautta. On iso muutos minulle muuttaa pois kotoa isompaan kaupunkiin ja uusiin ympäristöihin. Ilvestä olen seurannut ja mielestäni sovin hyvin heidän pelityyliinsä. Ilveksessä on paljon nuoria pelaajia ja näyttöjä siitä, että pelaajat kehittyvät Tampereella.”

Toissa kaudella Sarr kuului jo VPS:n runkopelaajiin Veikkausliigassa ja sama jatkui tänä kesänä Ykkösessä. Nuorella miehellä on selvillä sekä omat vahvuudet että kehitettävät osa-alueet.

”Debyytin tein Veikkausliigassa jo 2018, mutta 2019 olin jo täysillä mukana alusta alkaen ja sain paljon vastuuta. Silloin, ja ehkä vähän vieläkin, annoin fysiikassa hiukan tasoitusta, joten sitä on nyt ainakin parannettava. Myös puolustuspelaamiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota. Vahvuuksina pidän nopeutta ja viimeistelykykyä, vauhtiin päästyäni olen hankala pysäytettävä.”

Nuorukainen on valmis ottamaan isoa roolia Ilveksessä ja toivoo olevansa näkyvä pelaaja, josta kannattajat pitävät.

”Toivon olevani Ilvekselle tärkeä pelaaja, joka viimeistelee maaleja ja ratkaisee pelejä. Unelmamaalini ei niinkään ole mikään kova laukaus 30 metristä, vaan hallittu viimeistely pitkän syöttöketjun päätteeksi. Sellainen maali, jonka tehtyään tietää olleensa oikeaan aikaa oikeassa paikassa ja tehneensä asioita oikein.”

Katso Mudun haastattelu

Lue myös