Gaetan Missi Mezu hakee tehoja Ilveksen kärjessä

kuva: Juha Tamminen

 

Gaëtan Michel Yann Kouakou, taitelijanimeltään Missi Mezu, saapui Tampereelle sveitsiläisestä FC Schaffhausenin joukkueesta elokuussa. Kahden viikon karanteenin jälkeen keskushyökkääjä teki Ilves-debyyttinsä HJK:ta vastaan 13. syyskuuta. Ensimmäinen Veikkausliiga-maali syntyi Pirkanmaan derbyssä FC Hakaa vastaan muutama päivä myöhemmin.

Joukkuekavereiden kesken kärkipelaaja tunnetaan etunimellään Gaëtan. Hän on kotoisin Ranskasta, mutta edustaa Gabonin A-maajoukkuetta.

Olen kotoisin Etelä-Ranskasta Toulousen alueelta läheltä Espanjaa. Onhan Suomi erilainen siihen verrattuna, mutta olen asettunut tänne nopeasti. Ei mitään ongelmaa, joukkuekaverit ja taustat ovat toivottaneet tervetulleeksi.

Kopissa on hauskoja kavereita. Teemme asioita tosissaan, mutta samalla saa nauraa paljon, Gaëtan kertoo hymyssä suin.

24-vuotias jalkapalloammattilainen on tottunut kulttuurieroihin. Korona-aikaan rauhallinen kotielämäkin on tullut tutuksi.

Viime vuonna pelasin Sveitsissä. Se muistuttaa aika paljon Suomea. Ihmiset ovat korrekteja, asiat ovat järjestyksessä ja mentaliteetti on samanlainen.

Vapaa-ajalla pysyttelen kotioloissa. Katselen jalkapalloa televisiosta, etenkin Englanin ja Ranskan liigoja. Joskus pelailen konsolilla koripalloa tai katselen leffoja.

Kasassa on nyt kuusi ottelua, viimeisimpänä 70 minuuttia 2–1-voitossa HIFK:ta vastaan. Gaëtan Missi Mezun ja Ilveksen välinen sopimus kattaa loppukauden ja sisältää seuran option kaudesta 2021.

On hienoa päästä pelaamaan. En ollut sataprosenttisessa kunnossa Ilvekseen saapuessani, mutta tilanne paranee. Olemme ottaneet kehitysaskeleita myös koko joukkueena.

En ole kohdannut vielä kaikkia Veikkausliigan joukkueita, mutta uskon, että pystymme haastamaan kenet vain. Voittoja tarvitaan hyvään loppusijoitukseen. Seuraavaksi kotona otetaan pisteet FC Interiltä, Gaëtan päättää.

 

Ilves vs. FC Inter   sunnuntai 18.10. klo 18.30 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Tietoa ottelujärjestelyistä »

Huom! Edellytämme kasvomaskin käyttöä ja niitä on tarjolla stadionin sisäänkäynnillä »

 

Lue myös