Kapteeni Miettusen yhteenveto kaudesta

kuva: Jimi Soinila

 

Veikkausliigan kausi 2021 päättyi viikko sitten sunnuntaina. Ilveksen kapteeni Tatu Miettunen oli pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia, joten häneltä jäi väliin hieno 3-0-vierasvoitto HIFK:ta vastaan. Miettunen oli kuitenkin läpi kauden arvokas lisä tupsukorvien puolustukselle. Joukkue sijoittui lopulta viidenneksi.

Päällimmäisenä kaudesta jäi itselleni mieleen ailahtelevuus. Paljon oli hyviä hetkiä ja viides sija on ok saavutus, mutta emme ihan löytäneet tasaisuutta otteisiin. Teimme myös liian vähän maaleja, se oli yksi selkeä kompastuskivi. Sarjasijoitus kuvastaa kauttamme hyvin, Miettunen pohtii.

Ylä- ja alamäkien osalta Miettuselle tulee nopeasti mieleen kauden topit ja flopit.

Ikävin hetki oli Maarianhaminassa kärsitty 0–1-tappio. Silloin tajusi putoamisviivan olevan jo lähellä. Yläloppusarjan paikka näytti menevän menojaan. Olin että ei hitto, jotain tässä täytyy tehdä toisin. Kaikki läheiseni tietävät, etten stressaa ikinä juuri mistään, mutta silloin alkoi pelko hiipiä ja normielämäkin kärsiä.

Onneksi saimme pelin kulkemaan ja nousimme upeasti vielä mukaan Mestaruussarjaan. Olen ylpeä jengistä, että miten petrasimme vaikealla hetkellä. Honka-pelin tasuri varmisti paikan ja se oli helpottava hetki. Saimme itseluottamusta, vaikka sen jälkeen tulikin tappioita.

Henkilökohtaisesti Miettunen kokee, että hänellä oli muuta joukkuetta enemmän alhon hetkiä. Katse käännetään optimistisena vuoteen 2022.

Alkuvuosi oli itselleni erityisen haastava. Piti kuntoutua parista polvileikkauksesta ja pelejä jäi väliin. Nytkin olen ollut vähän puolikuntoinen ja luvassa on saman polven tähystys. Kaipaan tasaisuutta myös omiin otteisiini ja tietysti ehjää alkavaa kautta.

Meillä alkaa mielestäni olemaan iskukykyisen joukkueen runko ihan hyvin kasassa ja jatkuvuuttakin löytyy. Ilves toteuttaa strategiaansa pitkäjänteisesti. Tärkeillä pelaajilla on sopimus ensi kaudesta ja junnut kehittyvät. Vielä kun saadaan muutamalle paikalle vahvistukset, niin voimme taistella jopa mitaleista, Miettunen arvioi.

 

Lue myös