Mettälän 10 suosikkia

Kaudelle 2018 Turun Palloseurasta siirtynyt Ilari Mettälä on pelannut Ilveksen riveissä 34 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt kahdeksan maalia. Kuluvan kauden saldo on neljä maalia 15 liigaottelussa. 25-vuotias laitahyökkääjä kirjoitti vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen keltavihreisiin, eli ”Ilu” nähdään Tampereella kauden 2021 loppuun.

Kyseessä oli kohtuullisen helppo valinta. Täällä on hyvä olla ja uutta oppia on tullut paljon. Uskon, että Ilveksessä saan hyvän mahdollisuuden kehittyä pelaajana. Sitä kautta tavoitteeni on edetä uralla vielä isommillekin kentille, Mettälä kertoo.

Kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Henkilökohtaisesti muutamat pikkuvaivat ovat kiusanneet, mutta olen useana aikaisempanakin vuonna ollut juuri syksyisin hyvässä iskussa. Luotan siis itseeni ja toivottavasti tässä alkaa maalejakin tulla samalla. Odotan mestaruussarjaa innolla.

Ilves lähtee viiden kierroksen mestaruussarjaan hyvistä asetelmista. Sijoitus on runkosarjan jälkeen kolmas. Edellä ovat vain FC Inter kahdella pisteellä ja KuPS paremmalla maalierolla. Takana olevaan HJK:hon on revitty eroa jo kuusi pistettä. Veikkausliigan mitalitaistelu herättää yleisössä suurta mielenkiintoa ja myös spekulaatioita tulevasta mestarista.

Kauden huipennus on edessä, mutta emme me joukkueen kesken paljoa siitä puhu. Totta kai jokainen tietää sarjatilanteen ja panokset. Meillä on hyvä mahdollisuus nousta ykköspaikalle ja kaikki tekevät yhteisen tavoitteen eteen töitä, Mettälä kuvailee.

Ilveksen lisäksi myös Suomen A-maajoukkueella pelit kulkevat voitokkaasti. Ratinassa pelataan tuplamaaottelu ja turkulaislähtöinen Mettäläkin intoutuu kehumaan tamperelaisyleisöä.

Tammela on ollut täpötäynnä ja nyt vielä Huuhkajatkin pelaa Tampereella. Olin katsomassa Bosnia-ottelun kesäkuussa Ratinassa ja tunnelma oli aivan mahtava. Se oli upea kokemus, varmasti niin pelaajille kuin katsojille. Harmi, etten saanut lippua nyt näihin syyskuun matseihin. Kreikka-voiton jälkeen myös Italia on horjutettavissa.

 

”Ilun” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

 

ruoka: makaronipata

juoma: vichy

elokuva: Titanic

musiikkiartisti: JVG

jalkapalloilija: Lionel Messi

seura Ilveksen lisäksi: Manchester City

harrastus: Fortnite

asia tai paikka Tampereella: Linja-autoasema, että pääsee helposti Turkuun.

matkakohde: Bali

vitsi: Lauri Ala-Myllymäki sai vaparin.
Hän ei tehnyt maalia.

 

 

 

Aiemmat lempparilistat:

Yusif Moussa »
Naatan Skyttä »
Aleksi Tarvonen »
Tiemoko Fofana »
Iiro Järvinen »
Felipe Aspegren & Janne Saksela »
Tariq Kazi »
Eero Tamminen »
David Addy »
Tatu Miettunen »
Jesse & Roope Huhtala »
Tuure Siira »
Lauri Ala-Myllymäki »
Janne-Pekka Laine & Mika Hilander »

Lue myös