Maximo Tolonen siirtyy Ilvekseen

19-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Maximo Tolonen siirtyy Ilvekseen kauden 2021 kattavalla sopimuksella. Sopimuksessa on lisäksi seuran optio kausista 2022 ja 2023.

Tolonen on yksi Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia, jonka läpimurtoa aikuisten tasolle on odotettu jo hetken aikaa. Hän on edustanut Suomea peräti 42 kertaa eri juniorimaajoukkueiden ottelussa, joten hänen potentiaalinsa on ollut jo pitkään tiedossa.

Maximolle oli selvää, mihin joukkueeseen hän halusi päästä itseään kehittämään. Ilveksen pelityyli oli miellyttänyt nuorukaisen silmää, ja seuran näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä puhuivat puolestaan.

Kiva päästä seuraan mukaan! Ennemminkin oli ollut puhetta tänne siirtymisestä ja nyt kun siihen avautui mahdollisuus, niin ei muut seurat käyneet edes mielessä. Ilves on minulle hyvä paikka kehittyä ja tiedän kuinka hyviä seuran valmentajat Jallun (Wiss) johdolla ovat nuoria pelaajia eteenpäin viemään. Nyt on todellakin loistava mahdollisuus tehdä se lopullinen läpimurto Veikkausliigaan.

Ilveksen viimeaikaiset hankinnat ovat olleet Maximon tapaan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja. Tämä saa nuorukaisen vieläkin innostuneemmaksi alkavasta kaudesta.

Joukkueessa on todella paljon tuttuja, varsinkin maajoukkueista. Joukkue on varmasti nuori ja erittäin kilpailukykyinen tällä kaudella. Paljon pelaajia, jotka haluavat päästä eteenpäin, kirittämässä toisiaan loistavassa valmennuksessa. Minulla on todella positiivinen kuva joukkueesta.

Läpimurron tekeminen kansalliselle huipulle aikuistenkin tasolla on Maximon tavoitteena ja hänellä on selkeä näkemys siitä, mitä osa-aluetta hänen täytyy kehittää tavoitteensa saavuttaakseen.

Pelirohkeutta pallollisena täytyy saada lisää. Olen ehkä liian usein kahden kosketuksen jälkeen siirtänyt palloa vaan laidoille, enkä ole lähtenyt itse ratkaisua yrittämään. Sitä lähden nyt parantamaan. Kaudella tullaan näkemään entistä pelirohkeampi ja ratkaisukykyisempi Maximo. Tarkoitus on hyödyntää enemmän omia vahvoja ominaisuuksia ja ottaa kentällä vastuuta entistä enemmän.

Maximo pelannut urallaan sekä molemmilla laidoilla että kärjen takana. Himoittu kymppipaikka on se, mistä nuorukainen on valmis taistelemaan.

Paljon olen laidoilla pelannut, mutta kymppipaikka on se mieluisin. Ilveksen viime kauden kymppi (Lauri Ala-Myllymäki) lähti Italiaan, joten siinä on tavoittelemisen arvoinen paikka minulle.

Omista vahvuuksistaan hänellä on myös selkeä näkemys.

Tekninen osaaminen pallon kanssa sekä vasemman jalan potkutekniikka ovat ne vahvimmat osa-alueet. Tulen kilpailemaan vahvasti vapaa- ja kulmapotkujen antamisesta. Varmaan aika monta kertaa joukkuetreenien jälkeen jäädään katsomaan, kuka meistä on paras.

Tammikuussa Tampereelle muuttavalle Maximolle uusi kotikaupunki on vielä hiukan vieras paikka, mutta uskoo sopeutuvansa tänne nopeasti.

Tampereella olen käynyt vaan pelaamassa ja ehkä kerran Särkänniemessä, muutoin en kaupunkia tunne. Hienoa kuitenkin päästä isoon kaupunkiin asumaan. Vaikka Maarianhamina olikin varsinkin kesäisin todella kaunis kaupunki, niin olihan se aika lailla pieni kaupunki kuitenkin.

Päävalmentaja on jälleen mielissään, kun joukkueeseen saapuu uusi nälkäinen ja eteenpäin pyrkivä pelaaja.

Maximo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo aika paljon Veikkausliigaa pelaamaan, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Olemme hänen kanssaan keskustelleet siitä, ja nyt lähdetään tekemään töitä sen eteen. Potentiaalia häneltä varmasti löytyy, nyt täytyy vaan saada puristettua se kaikki irti.

Ilveksen pelaajista yllättävän moni on vasenjalkainen pelaaja, uudet pelaajatkin lähes järjestään. Jallu ei kuitenkaan myönnä etsineensä pelkästään vasureita.

Ei, kyllä se silkkaa sattumaa on. On vaan sattunut löytymään mielenkiintoisia pelaajia, jotka ovat vasenjalkaisia. Tosin, joskus täytyy pelikoostumusta mietittäessä huomioida nuo jalkaisuudetkin.

 

Lue myös