Lupaava maalivahti Matias Riikonen siirtyy Ilvekseen

Suomen parhaisiin maalivahtivalmentajiin lukeutuva Mikko Kavén vastaa Matias Riikosen valmennuksesta

Ilveksen maalivahtiosasto täydentyy lupaavalla Matias Riikosella. Vuonna 2002 syntynyt Riikonen on toiminut U16-maajoukkueen kapteenina. Nuori talentti saapuu Tampereelle vapaalla siirrolla MYPA:sta. Myllykoskella Riikonen on tällä kaudella ehtinyt pelata kolme ottelua miesten Kakkosta. Sopimus Ilveksen kanssa on 2+2 -vuotinen. Ilveksen ja poikamaajoukkueiden maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin opissa Riikosesta koulitaan seuraavaksi liigatason veräjänvartijaa.

 – Matias tulee Tampereelle Sammon urheilukioon ja hän koki, että Mikko Kavénin valmennukseen pääseminen on seuraava hyvä askel uralla. Mikko katsoo Matiaksen kohdalla sitten ottelukohtaisesti, että missä on sopivin paikka hakea peliaikaa. Kakkosjoukkue, A- ja B-junnut tai yhteistyöseurat. Vaihtoehtoja on monia, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

 – Olemme tietysti tyytyväisiä, että saamme rinkiimme mukaan kolmannen maalivahdin. Nuorelle pojalle on luvassa paljon muutoksia uudessa asuinympäristössä, mutta etenemme rauhallisesti ja kärsivällisesti. Meiltä on omista junioreista hieman puuttunut potentiaalinen maalivahti. Matias on asettanut selkeäksi tavoitteekseen kehittyä huippupelaajaksi, joten intressimme kohtaavat, Wiss jatkaa.

Matias Riikonen
Pelipaikka: maalivahti
Syntymäaika: 24.02.2002
Pituus: 188 cm
Paino: 72 kg
Aiemmat seurat: MYPA, KJP
Sopimus Ilveksen kanssa: 2020 (optio 2022 asti)

Lue myös