Matias Riikonen siirtyy FC Kööpenhaminaan

 

Ilveksen 18-vuotias maalivahtilupaus Matias Riikonen siirtyy tanskalaiseen FC Kööpenhaminaan. Seurat ovat sopineet kymmenen kuukauden lainasiirrosta, joka sisältää FC Kööpenhaminan osto-option.

 

Ilves käytti elokuussa Matiaksen sopimuksessa olleen option ja näin ollen hänellä on Ilveksen kanssa sopimus kauden 2022 loppuun saakka. Matias on tällä kaudella pelannut Ilveksen maalilla kuudessa Veikkausliigaottelussa ja kolmessa Kakkosen ottelussa. Kaksi vuotta sitten MYPA:sta Ilvekseen siirtynyt Matias kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

 

”Vähän yllätyksenä tuli tämä siirto tässä vaiheessa, mutta aika Ilveksessä on kyllä kehittänyt minua todella paljon. Oman kehittymisen kannalta Ilves/2:n pelien pelaaminen kehitti todella paljon. Siellä sai hyvää oppia miesten otteluissa pelaamisesta. En tiennyt, että FC Kööpenhamina oli tarkkaillut minua niinkin paljon. Tämä selvisi minulle siinä vaiheessa, kun he ottivat yhteyttä siirtoon liittyen.

Tanskaan lähden hyvillä mielin. Mikään ei tule ilmaiseksi sielläkään, joten kovasti täytyy painaa hommia. Kovalla työnteolla ja nöyrällä asenteella lähdetään hakemaan paikkaa seurasta,” Matias kommentoi siirtoa tanskalaiseen suurseuraan.

 

Ilveksen maalivahtivalmentaja Mikko Kavenia ei kiinnostus Riikoseen yllättänyt: ”Minua ei yllätä se, että Matias kiinnostaa kansainvälisiäkin seuroja, mutta toki yllättävän aikaisessa vaiheessa siirto on tapahtumassa. He ovat todella tarkkaan scoutanneet Matiasta pelejä seuraamalla sekä taustoja selvittäen ja ovat hyvinkin tietoisia siitä, minkälaisen maalivahdin he ovat saamassa. Matiaksella on hyvät ominaisuudet ja he kokevat pystyvänsä kehittämään niitä vielä lisää. Erittäin positiivisin mielin lähetämme Matiaksen Tanskaan.

Meillä on todella loistava harjoitteluympäristö Ilveksessä. Nuorille pelaajille Ilves/2 mahdollistaa riittävän kovien pelien pelaamisen, mikäli Veikkausliigassa ei vielä tule vastuuta. Eikä ensimmäisestä virheestä missään nimessä teilata, vaan annetaan mahdollisuus opetella pelaamista rauhassa. Matias pelasi siellä viime kaudella todella paljon ja kehittyi samalla huimin askelein. Tänä kautena hän olikin jo valmis Veikkausliigan peleihin.

Ilveksen junioriputken yläpää B- ja A-juniorit sekä Ilves/2 ja Veikkausliigajoukkue on sellainen, että pystymme tarjoamaan nuorille pelaajille erinomaisen ympäristön kehittyä oli kyse sitten seuran omasta kasvatista tai muualta Ilvekseen siirtyneestä pelaajasta.”

Lue myös