Matias Hänninen ja Juuso Tasku edustavat Ilvestä eFutisliigassa

Ilves on mukana marraskuussa starttaavassa eFutisliigassa. Ilvestä liigassa edustavat Matias ”masatial_” Hänninen ja Juuso ”jtasku” Tasku. eFutisliiga on Telian ja Veikkausliigan yhteinen e-urheilusarja, jossa Suomen parhaimmat jalkapalloseurat ottavat toisistaan mittaa virtuaalisilla pelikentillä. Jokaista seuraa edustaa kaksi pelaajaa, jotka taistelevat virtuaalisilla pelikentillä eFutisliigan mestaruudesta FIFA -pelillä. Ottelut näkyvät C Moressa ja MTV-palvelussa.

”Tämä (eFutisliiga) on todella hieno juttu ja iso harppaus eteenpäin! Muissa Pohjoismaissa onkin jo vastaavia sarjoja ollut, joten hienoa, että Suomeenkin saadaan vastaava”, sanoo Juuso Tasku innoissaan.

”Ilves oli minulle luonnollinen valinta, sillä olen pelannut Ilveksessä aikanaan pitkään jalkapalloa ja olen Tampereelta kotoisin”, nykyään Turussa opiskeluiden vuoksi asuva Juuso jatkaa.

Myös Joensuusta kotoisin olevalla Matiaksella on jalkapallotaustaa pitkältä ajalta, mutta e-urheilu on vienyt miestä jo pitkään. ”Ensimmäinen FIFA taisi olla 2007 millä pelattiin. E-urheilu on ollut koko ajan iso osa elämää”, Matias kertoo.

”On kunnia kantaa Ilveksen värejä koko Suomen edessä – onhan seura Suomen suurimpia ja tunnetuimpia”, Matias sanoo ja jatkaa ”Tämä eFutisliiga on mahtava homma, koska se kerää koko Suomen parhaat pelaajat yhteen. On näytön paikka itsellekin ja näkee, missä mennään Suomen tasolla”.

Matias ja Juuso ovat Fut Verified -pelaajia (Elite 1>) ja karsivat itsensä viime vuonna Palloliiton SPL eCupin lopputurnaukseen. Juuso ja Matias olivat myös neljän suomalaisen pelaajan joukossa, jotka pääsivät edustamaan Suomea Phillips Oneblade Cupin lopputurnaukseen keväällä.

Historiallinen askel suomalaisessa urheilussa

Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee uuden sarjan käynnistymisestä.

”Jalkapallon levittäytyminen nyt myös digitaalisille viheriöille on historiallinen kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Saamme käyntiin huipputason kotimaisen eFutisliigan, jossa seurat ovat innolla mukana. Mestaruudesta on luvassa jännittävä taistelu”, Korkka ennakoi.

”Tämä poikkeusaika on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle. eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä”, Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä kuvailee.

eFutisliigan kokoonpanot kaudella 2020 ovat seuraavat:

FC Haka: Joona ”Krompe” Vaajala, Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi
FC: Honka: Roope Nironen, Jesper Hietarinne
FC Inter Turku: Marvin Gorgees, Kasperi Nevä
FC Lahti: Jeremias Kosamo, Jesper ”Kingfiti” Lagerblom
FC TPS: Juha Viherkoski, Jere ”JJ22” Jokinen
HIFK: Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen, Niko Koskinen
HJK: Eemeli ”Eemeli” Simpanen, Jesse ”Kossu” Kosamo
IFK Mariehamn: Niklas ”Gallenn02” Gallen ja Arttu ” Arttu641q” Helaseppä
Ilves: Matias ”Masatial_” Hänninen, Juuso Tasku
RoPS: Ali ”Fantasyali97” Chakir, Topias ”kyllmar21x” Kylliäinen
SJK: Anton ”Anzinho” Korvenaho, Valtteri Kyrö
KuPS: Pyry ”PyrdeR6” Rajala, Joel ”Tsouel” Niemelä

Lähetykset keskiviikkoisin mtv-palvelusta ja C Moresta!

eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. Studiolähetykset alkavat kauden aikana keskiviikkoisin kello 18. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

 

Lue myös