Maalinälkäinen Iiro Järvinen ennakoi KuPS-ottelua

Eero Tamminen (vas.) ja Iiro Järvinen vauhdissa Kuopiota vastaan

Ilveksen Iiro Järvinen on poika- ja nuorisomaajoukkueissa esiintynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja. 21-vuotias herrasmies on teknisesti taitavana ja juoksuvoimaisena pelaajana erityisen vahva yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Liigamaaleja on tältä kaudelta kasassa neljä, joista kolme syntyivät syyskuun aikana. Hyvät otteet poikivat hänelle ja keskikentän kollega Issa Thiaw’lle valinnan Veikkausliigan syyskuun kuukauden joukkueeseen.

 – Totta kai on hieno fiilis, että joukkueena pelit ovat menneet hyvin ja sitten saa päälle vielä henkilökohtaisen tunnustuksen. Valintaan on varmasti vaikuttanut maalinteko. Ennen syyskuuta olin tehnyt kaksi maalia koko Veikkausliiga-urallani ja nyt osumia syntyi sitten kolme lisää, Järvinen iloitsee.

Järvinen saapui Ykkösen JJK:sta Ilvekseen marraskuussa 2016. Ensimmäinen sopimus kattoi kaudet 2017 ja 2018. Elokuussa allekirjoitetun jatkosopimuksen myötä Järvinen nähdään tupsukorvien riveissä kauden 2020 loppuun asti.

 – Kaipaan tehoja edelleen lisää. Nälkä kasvaa syödessä. Koko joukkueemme varmasti haluaa mitalin kaulaan tänäkin vuonna, joten paljon on vielä pelissä. Ilveksessä on hyvä toimiva kaava tuleviakin kausia ajatellen. Luottavaisin mielin saamme tehdä töitä.

Ennen syyskuuta Järvinen osui maalipuiden väliin kesäkuussa, jolloin vastassa oli niin ikään KuPS. Upeasta kaukolaukausmaalista huolimatta kotiintuomisina oli 1-3-tappio.

 – Tulemme parantamaan edellisestä kohtaamisestamme. KuPS on hyvä joukkue, jolla on paljon hyökkäysvoimaa, mutta hekin ovat voitettavissa. Kuopiolaiset ovat latoneet paljon maaleja ja tehot ovat jakautuneet monelle pelaajalle. Avauskokoonpano on todella kova, eikä heillä kauheasti ole ollut pelaajarotaatiota.

Ilveksessä Veikkausliiga-pelaajien eturiviin noussut Reuben Ayarna edustaa nykyään Kuopion keltaisia. Hän on yksi niistä hahmoista, jotka pyrkivät estämään keskikentältä lähtevät Järvisen terävät juoksut selustaan.

 – Tietysti tunnemme Reubenin hyvin, mutta en usko sen erityisesti vaikuttavan kentällä. Hän on hyvä pelimies ja erityisen taitava lukemaan tilanteita ennakolta. Reuben riistää paljon palloja, mutta jos hänet pääsee ohittamaan, niin ei hän yleensä selän takaa enää rinnalle tule, Järvinen heittää.
KuPS – Ilves 
su 7.10. klo 17.00 Kuopion keskuskenttä

Ruudun livelähetys »

Lue myös