Maalikarkelot Tammelassa päättyivät viihdyttävään voittoonIlves – HIFK

4 – 3  (1 – 1)

Maalit
8′ Sihvola 0-1
9′ Agyiri 1-1
60′ Gela 1-2
68′ Noubissi 2-2
76′ Tuco 3-2
84′ Noubissi 4-2
93′ Mäkelä 4-3

Yleisömäärä
3629

IS-tähdet
*** Noubissi
** Tuco
* Gela

Riemukasta juhlahumua

Upea jalkapalloilta aurinkoisessa Tammelassa

Ilveksen painostuksesta huolimatta verkot soivat stadionin itäpäädyssä 8. minuutilla. HIFK:n vasen laitalinkki Nnaemeka Anyamele keskitti alati vaaralliselle Pekka Sihvolalle, joka sai vapaasti nyökätä pallon etukulmasta sisään.

Keltapaidat kuittasivat tilanteen vain minuutti myöhemmin. Tuco taisteli pelivälineen joukkueelleen. Iiro Järvinen vapautti Thomas Agyirin vetopaikkaan. Agyiri avasi maalitilinsä Ilveksessä, kun hänen vetonsa upposi kimmokkeen kautta ohi maalivahti Carljohan Erikssonin.

Ilves kontrolloi peliä ja loi vaarallisia hyökkäyksiä. Paras tekopaikka avauti kulmapotkusta, kun ylös noussut toppari Tatu Miettunen puski pelivälineen ylähirteen. Tuco yritti vielä luutia kimmokkeen sisään, mutta pallo jäi ainoastaan pyörimään maaliviivalle.

Kesken kotijoukkueen pyörityksen tähtirinnat olivat vielä jakson lopussa lähellä täysosumaa. Sihvolan ja Anyamelen yhteistyö toimi jälleen. Hyvä syöttö tavoitti Anyamelen maalin edustalta, mutta hänen vetonsa livahti takatolpalta ohi.

Noubissi-show käynnistyy

Toisella puoliajalla vauhti yltyi entisestään. Molempien osapuolien hyökkäysinto jätti puolustuksen tiiviyden toissijaiseksi. Tunnin pelin jälkeen Ilves joutui jälleen takaa-ajajaksi. Xhevdet Gela purjehti keskialueelta läpi ja täräytti upean laukauksen takayläkulmaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss reagoi ja lähetti vaihdosta kentälle Eero Tammisen sekä päivää aikaisemmin joukkueeseen liittyneen Marius Noubissin. Sähäkkä kaksikko oli myrkkyä väsyneille helsinkiläisille.

Vain pari minuuttia kentällä oltuaan Marius Noubissi pääsi maalin makuun. Toppari Tuomas Aho ei saanut kunnolla katkaistua Felipe Aspegrenin keskitystä, ja kamerunilaishyökkääjä hyödynsi tilanteen. Veto upposi lähietäisyydeltä sisään ja debyyttimaali räjäytti Tammelan juhlintaan.

76. minuutilla Eero Tamminen nousi vasenta laitaansa ja tavoitti Noubissin. Hänen todella tyylikäs rabona-potkunsa vapautti Tucon avopaikkaan, josta ei voinut erehtyä Ahon estelyistä huolimatta. Maali oli Tucolle jo kauden kymmenes.

84. minuutilla punaisten puolustus oli taas riekaleina. Tamminen toimi jälleen tilanteen käynnistävänä juoksumoottorina. Emile Paul Tendeng spurttasi mukaan hyökkäykseen ja sai pallon laitaan. Napakka syöttö tavoitti toisesta aallosta Noubissin, jolla oli helppo työ viimeistellä 4-2-johto-osuma.

Lisäajalla vanha konkari Juho Mäkelä pääsi vielä iskemään kavennusosuman, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Ilves otti ansaitun voiton etenkin maaliahneiden afrikkalaisvahvistustensa avulla. 20-vuotiaan Marius Noubissin debyytti säilyy tamperelaisyleisön mielissä vielä pitkään.

Yhteistyö sujuu

Noubissin maanmies Tuco on ollut tärkeä palanen Ilveksen hyökkäyksessä koko vuoden. Viiteen viimeisimpään otteluun ei mahtunut ollenkaan maaleja, mutta tänään ruuti oli jälleen kuivaa. Kauden 10. maali tuli loistavaan paikkaan.

 – Pallo tuli vasemmalla laidalla suoraan uudelle kaverille, Mariukselle. Hän syötti jalkojen välistä minulle ja yritin vetää, mutta puolustaja ehti väliin. Pallo pomppasi takaisin ja sain viimeinkin tehtyä kymmenennen maalini, Tuco kertoo helpottuneen oloisena.

 – Tämä oli tietysti vasta ensimmäinen peli, mutta nautin yhteistyöstä Mariuksen kanssa. Hän on teknisesti taitava ja varmaotteinen. Pelasimme hyviä yhden-kahden syötön kombinaatioita. Sekin toki helpottaa, että olemme molemmat kotoisin Kamerunista ja puhumme ranskaa toisillemme, Tuco hymyilee.
Kokoonpanot

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
6 Ayarna Reuben
8 Järvinen Iiro
11 Tuco -> 76min 10 Tendeng Emile Paul
13 Mensah Baba
14 Siira Tuure -> 66min 20 Tamminen Eero
15 Ala-Myllymäki Lauri
16 Miettunen Tatu
17 Penninkangas Teemu
30 Agyiri Thomas -> 66min 45 Noubissi Marius

Vaihto

5 Tanska Jani
9 Rahimi Youness
12 Luukkanen Johannes
19 Juuti Jaakko

HIFK

Avaus

2 Shutsa A Lody Nongotamba
6 Gela Xhevdet
9 Sihvola Pekka
11 Jurvainen Otto-Pekka
12 Aho Tuomas
18 Hänninen Matias -> 84min 13 Terävä Esa
22 Lassas Fredrik -> 69min 17 Bäckman Jani
23 Väyrynen Mika
27 Anyamele Nnaemeka
71 Eriksson Carljohan
99 Forssell Mikael -> 69min 10 Mäkelä Juho

Vaihto

1 Maanoja Tomi
5 Andberg Tuukka
16 Ulmanen Antti
31 Saira Nikolas

Seuraavat ottelut

VPS – Ilves  su 20.8. klo 18:30 Elisa Stadion

seuraava kotiottelu: Ilves – HIFK  la 26.8. klo 17:00 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...