Maajoukkuepuolustaja Janne Saksela Ilvekseen


Ilves saa kovan luokan vahvistuksen oikealle laidalleen. Puolustuksessa ja keskikentällä viihtyvä Janne Saksela on solminut puolitoista vuotisen pelaajasopimuksen, eli hän edustaa tamperelaisia kauden 2020 loppuun. Hollannin pääsarjan Sparta Rotterdamista siirtyvä Saksela on tuttu pelaaja myös Suomen A-maajoukkueesta.

Helsinkiläislähtöinen Janne Saksela on luonut uraa Suomen ja Hollannin ylimmillä sarjatasoilla. Edustettuaan mm. HJK:ta, JJK:ta ja RoPSia, Saksela kiinnitettiin 78 Veikkausliiga-ottelun jälkeen Eredivisie-seura Sparta Rotterdamin riveihin vuonna 2017. Samaan aikaan hän vakiinnutti paikkansa Suomen A-maajoukkueessa.

Saksela nousi Rotterdamissa avauskokoonpanon vakiokasvoksi oikean puolustajan paikalla. Valitettavasti epäonninen polven eturistisidevamma pysäytti laitakiitäjän vauhdin ja samalla Sparta putosi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kymmenen kuukautta kestäneen kuntoutuksen jälkeen Saksela pääsi jälleen tositoimiin.

Kaudella 2018/19 Saksela auttoi Sparta Rotterdamia saavuttamaan jälleen paikan Hollannin pääsarjassa. Nousukarsintaottelut pelattiin toukokuussa. Oikean laidan erilaisissa puolustavissa ja hyökkäävissäkin rooleissa kunnostautunut Saksela pelasi viimeisellä sopimuskaudellaan 19 ottelua. Viimeisin A-maajoukkuekutsu tuli marraskuussa 2018 Kansojen liiga -otteluihin.

On hienoa, että pystymme vahvistamaan joukkuetta ja vieläpä Jannen kaltaisella suomalaisella laatupelaajalla. Tiedämme mitä hän tuo joukkueelle, vauhtia ja laadukkaita keskityksiä. Kilpailu pelipaikoista kasvaa ja alamme olla valmiita kauden loppuhuipennukseen. Meille tulee tiukka elokuu, kuusi peliä nopeassakin tahdissa, päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee suojattiensa tilannetta.

26-vuotias Saksela on tänä kesänä pitänyt kuntoaan yllä henkilökohtaisen fysiikkavalmentajan kanssa. Ilvekseen saapuukin pelivalmis ja nälkäinen nuorimies, joka mielii seuraotteluiden lisäksi saada jälleen kokemusta A-maajoukkueesta. Tampereella odottaa myöskin Veikkausliigan mestaruustaisto, jossa tupsukorvilla on hyvät asetelmat sarjan kärkipaikalla.

Pari loukkaantumista varjosti aikaani Hollannissa. Muuten viihdyin oikein hyvin. Aina kun olin kunnossa, niin sain peliaikaa ja matsit sujuivat. Futiskausi loppui siellä pari kuukautta sitten, Saksela kertoo.

Olen nyt harjoitellut Helsingissä omatoimisesti ja fysiikkavalmentajan kanssa. Oikeastaan koko kesän kävin sopimusneuvotteluja eri suuntiin, joten senkin takia oli tärkeää pitää itsensä kunnossa ja valmiina.

Ottajia Sakselan palveluksille olisi ollut laajalla säteellä niin kotimaassa, kuin ulkomailla, mutta hän koki Ilveksen olevan paras ratkaisu.

Ilves on tällä hetkellä Suomen paras joukkue. Sellaista ei voi noin vain ohittaa. Tunnen Jallun (Wiss) entuudestaan nuorisomaajoukkueesta ja kävin hänen kanssaan antoisan keskustelun. Kun harkitsin vaihtoehtojani Suomessa, Ilveksestä tuli hyvä fiilis, Saksela kertoo.

Muutto Tampereelle sujuu mutkattomasti jopa Stadin kundilta.

Olen käynyt täällä aiemmin pelaamassa Ilvestä vastaan ja myös maajoukkueen kautta olen saanut maistiaisia Tampereesta. Tuttuni ovat kaupunkia kovasti kehuneet. Ihan jo sekin on mahtavaa, että pääsee heti aidolle nurmelle treenaamaan, kun on Helsingissä nyt tottunut vain tekonurtseihin, Saksela naurahtaa.

Odotan innolla pelejä Ilveksessä. Annan kaikkeni sen eteen, että otamme Veikkausliiga-mestaruuden tällä ja seuraavallakin kaudella.

Sakselan siirtoon liittyvät paperiasiat ovat kunnossa ja hän on valmennuksen käytettävissä jo huomisessa kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Ennakkoliput otteluun täältä

kuva: Juha Tamminen

JANNE SAKSELA

Syntynyt: 14. maaliskuuta 1993 Helsingissä.

Pituus/paino: 185cm/74kg.

Pelipaikka: Oikea laitapuolustaja/keskikenttä.

Edelliset seurat: PK-35 Vantaa, HJK, Klubi 04, JJK, RoPS, Sparta Rotterdam.

A-maaottelut/maalit: 8/0.

Sopimus Ilveksessä: 2020.

Lue myös