Loppusarjojen ohjelmat on julkaistu – Ilves metsästää Eurolopputurnauspaikkaa Haastajasarjassa

Runkosarjan päätöskierroksen jälkeen Veikkausliiga jakaantui kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

Ilveksen Haastajasarjan otteluohjelma

18.9. Su 16:00 Ilves – VPS
28.9. Ke 18:00 HIFK – Ilves
2.10. Su 15:00 Ilves – IFK Mariehamn
9.10. Su 16:00 Ilves – FC Lahti
16.10. Su 15:00 AC Oulu – Ilves

Ilves aloittaa rupeamansa sijalta kahdeksan, mutta keltavihreillä on paljon mistä pelata, sillä neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen ja kakkonen, koska cupin finalistit molemmat pelaavat Mestaruussarjassa. Ilveksellä on siis Haastajasarjassa mahdollisuus ansaita Eurolopputurnauspaikka sijoittumalla seitsemänneksi tai kahdeksanneksi!

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta.

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja sunnuntaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin.

Lue myös