Loiske ja Ilves kohtasivat juhlaottelussa

Ilves kohtasi ystävyysottelussa keskiviikkona Sääksjärven Loiskeen, joka viettää paraikaa 70-vuottisjuhlavuottaan. Kolmosdivarin Loiske antoi Ilvekselle hyvän vastuksen upean yleisömäärän edessä. Peräti 510 henkeä oli saapunut Sääksjärven kentälle seuraamaan, kuinka Veikkausliigan tähdet pärjäävät paikallisia pelimiehiä vastaan.

Ottelutapahtumasta kehkeytyi lämmin ja mukava futisilta, joka varmasti jätti hyvät muistot Sääksjärven nuorten ja vanhempienkin palloihmisten futismuistoihin. Loiske oli rakentanut ottelutapahtumaan kaiken hyvälle palloilutapahtumalle vaadittavan: kioskipalvelut, musiikkia ja väliaikatapahtumaa. Tietysti tärkeintä oli, että paikalle saapui paljon yleisöä nauttimaan seurayhteisöllisyydestä ja jalkapallosta.

Ilves marssitti kentälle parhaan kokoonpanonsa Loisketta vastaan. Vain muutama pelaaja jäi sivuun pienten vaivojen ja rasituksen takia. Poissaolojen paikkaajiksi saatiin kuitenkin kovaa kokemusta edustavia pelaajia. Ilves-paidan pukivat ylleen nykyisin valmennusjohdossa vaikuttavat Suomifutiksen vahvat miehet Jarkko Wiss ja Toni Kallio. Ottelun pituudeksi oli sovittu 2x30min.

Ottelun alku oli tunnustelevaa peliä, jossa Loiske halusi näyttää osaamistaan. Loiske uhkasikin Ilvestä kovalla prässillä ja kovalla asenteella, mutta tulos tuli Ilvekselle 15 peliminuutilla. Youness Rahimi juoni vapaapotkun Antti Hynyselle, joka sijoitti pelivälineen alakulmaan. Ilveksellä oli koko ensimmäisen jakson ajan pelin hallussaan, mutta jakson viimeisellä minuutilla puolustus harhaili Loiskeen annettua hyvän vapaapotkun maalin edustalle. Mika Tuuri iski Loiskeen tasoituksen vapaasta irtopallosta.

Ottelun toiselle jaksolle Ilves vaihtoi useita pelaajiaan, joiden mukana Wiss ja Kallio kirmasivat kentälle kuin villivarsat. Intoa piukassa nuorekkaat pelimiehet tekivät vaikutuksen taidoillaan. Johtajuus huokui topparikaksikosta. Wissille ottelu oli debyytti Ilves-paidassa 45-vuotiaana.

Ehkä vaihtojen piristämänä ja temmon nousun myötä, Ilves vyörytti peliä juhlajoukkueen maalille. 42 peliminuutilla Ilveksen nuori oma kasvatti Tariq ”Tarkka” Kazi pelasi hyvin laidalla ja keskitti millintarkasti takatolpalle Eero Tammiselle, jonka pusku upposi ohi hyvin pelanneen Loiske-vahti Janne ”Japa” Peltosen. Melkein heti perään pallo kimpoili flipperissä Loiskeen oman pelaajan kautta maaliin. Loppulukemiksi kirjattiin näin vierasjoukkueen 1-3 voitto.

Ehkä ottelun lopputuloksella ei ollut niin paljon merkitystä, kuin sillä että Ilves kävi vierailemassa pienen seuran juhlaottelussa ja antamalla monelle mahdollisuuden pelata Suomen huippuja vastaan.

Jarkko Wiss antoikin tunnustusta Loiskeelle ottelun jälkeen: ”Näitä tarvitaan, paikallisia pienempiä seuroja jotka tekevät arvokasta työtä alueellaan. Ehkä muutama peluri nousee ylös ajan myötä. Tämä oli mukava tapahtuma ja oli mukava itsekin pelata ja tehdä Ilves-debyytti 45-vuotiaana.”

Loiskeen puheenjohtaja ja myös pitkäaikainen ilvesläinen Esa ”Essi” Kuusisto kiitteli Ilvestä tapahtumaan osallistumisesta. ”Hieno ja iloinen fiilis. Kaksi minun lempiseuraani keltavihreä ja mustaoranssi olivat vastakkain. Aivan mahtava ilta oli ja väkeä oli paljon paikalla. Jalkapalloa kaikille teemalla mentiin ja kasvattajaseura on meidän prioriteetti.”

Ottelun tuotto meni kaikki jalkapallohyväntekeväisyyteen.

Onneksi olkoon Loiskeelle 70-vuotisesta futistaipaleesta.

Tilastot

15´ 0-1 Ilves Antti Hynynen

30´ 1-1 Loiske Mika Tuuri

42´ 1-2 Ilves Eero Tamminen

45´ 1-3 om

Ilveksen kokoonpano

1 Mika Hilander

2 Antti Hynynen -> 30´ 22 Tariq Kazi

4 Felipe Aspegren -> 40´ 33 Toni Kallio

5 Jani Tanska -> 30´ 11 Tuco

6 Reuben Ayarna -> 30´ 10 Emile Paul Tendeng

9 Youness Rahimi

16 Tatu Miettunen -> 40´ 14 Jarkko Wiss

18 Aleksis Lehtonen

20 Eero Tamminen

25 Antti Koskinen

26 Antto Hilska

 

Jarkko Wiss valmentaja

Toni Kallio valmentaja

Heli Rekimies fysio

Ville Niemelä huoltaja

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...