Ennakko: Lohkovoittaja voi ratketa Pirkanmaan derbyssä

Iiro Järvinen tuuletti maaliaan Hakaa vastaan vuosi sitten

Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen kierros on käsillä. Ilves pelaa kotikentällään vierasottelun Valkeakosken Hakaa vastaan. Tamperelaiset voivat voitolla varmistaa C-lohkon voiton ja suoran paikan puolivälieriin.

Ilveksen ja Hakan väliset lähiseutujen paikalliskamppailut tulivat tutuiksi 1990-luvulla Veikkausliigassa. Vuosina 2013 ja 2014 joukkueet ratkoivat Pirkanmaan herruutta Ykkösessä. Viimeisin kohtaaminen oli vuosi sitten Suomen Cupin lohkovaiheessa, kun Ilves nujersi valkopaidat 3-1. Niilo Mäenpää aloitti maalinteon, mutta tupsukorvat kirivät ohi Iiro Järvisen, Youness Rahimin ja Tucon osumilla.

Tänä vuonna kolme cup-ottelua pelannut FC Haka on kuudella pisteellään lohkokolmosena. FC Lahti vei kotonaan 2-1-voiton, mutta GrIFK taipui Kauniaisissa maalein 2-3 ja FC Viikingit romahti Valkeakoskella maalein 5-1. Hakan tamperelaislähtöinen hyökkääjä Salomo Ojala takoi viimeisimmässä ottelussa hattutempun.

Ilves johtaa lohkoa kymmenellä pisteellään. FC Viikingit, JJK ja GrIFK kaatuivat selvästi maalierolla 9-1. Neljännessä ottelussa FC Lahtea vastaan oli tasaisempaa. 2-2 päättyneessä pelissä Santeri Haarala ja Tuure Siira heiluttivat maaliverkkoja.

FC Lahti on toisena kaksi pistettä Ilvestä perässä ja JJK on neljäntenä tasapisteissä Hakan kanssa. C-lohko on siis viime metreille asti kimurantissa tilanteessa. Viiden alkulohkon kärkijoukkueet pääsevät suoraan puolivälieriin. Kolme muuta jatkopaikkaa ratkotaan lohkokakkosten ja parhaan lohkokolmosen välillä.

Ilveksen kokoonpanosta varmoja poissaolijoita ovat loukkaantumisista kärsivät Ilari Mettälä, Niklas Jokelainen, Felipe Aspegren, Baba Mensah ja Naatan Skyttä. Päävalmentaja Jarkko Wiss tuntee kuormituksen haitat ja hyödyt.

 – Olemme painaneet kahdeksan viikon harjoitusputken. Pelasimme juuri harjoitusottelun U18-maajoukkuetta vastaan. Loukkaantumisia on jonkin verran. Rankka viikko päättyy Haka-peliin, josta täytyy vain saada tulos. Väsymys tuntuu pelaajilla, mutta tämä palvelee hyvin sitä huhti-toukokuun liigapelien ruuhkaa, jolloin vaaditaan sietokykyä. Pidetään järki mukana pelaamisessa ja tehdään oikeita ratkaisuja tietystä rasituksesta huolimatta.

 – Lauantain pelin jälkeen, toivottavasti hyvillä mielin, jäämme viikon talvitauolle lataamaan akkuja. Luvassa on perinteinen hiihtoloma, mutta luulen, että laskettelu on kielletty, Wiss virnistää.

FC HAKA vs. ILVES
La 24.2. klo 14.30
Haka toimii otteluisäntänä, mutta peli pelataan poikkeuksellisesti Pirkkahallilla.

Suomen Cupin tilastot

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä RuutuPlus-palvelussa: https://www.ruutu.fi/stream/3164990

Lue myös