Liigacup starttaa Ilveksen osalta kiihkeällä paikalliskamppailulla

Kuva: Jimi Soinila

Kilpailukalenteriin monen vuoden tauon jälkeen palannut Liigacup alkaa Ilveksen osalta lauantaina vierasottelulla FC Hakaa vastaan. Paikalliskamppailussa metsästetään pisteiden lisäksi henkistä etua Veikkausliigaa varten.

Samassa alkulohkossa Ilveksen kanssa pelaavat Hakan lisäksi FC Lahti sekä FC Honka. Lohkosta etenee jatkoon kaksi parasta sekä lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta. Lohkoja on kaikkiaan kolme. Ilves pelaa kaikki kolme otteluaan kahdeksan päivän aikana, joten tahti on melkoisen tiivis.

Ilveksessä kilpailullisia pelejä on jo odotettukin. Pelaajatkin syttyvät pelaamiseen aivan eri tavalla, kuin tavalliseen harjoitusotteluun. Joukkueet kohtaavat toisensa myös huhtikuun alussa, kun Veikkausliigan avauskierros pyörähtää käyntiin. Päävalmentaja Toni Kallio tiivisti joukkueensa tunnelmia valmistavan harjoituksen jälkeen.

– Mukavat fiilikset on peliin lähteä. Nyt on ensimmäinen peli, mistä on panosta ja pisteitäkin jaossa. Vielä kun kyseessä on paikallisottelu. Tässä haetaan samalla hiukan ennakkoasetelmia Veikkausliigaa varten, voittajalle on luvassa ainakin itseluottamuksen suhteen pieni etu luvassa. Olemme kuitenkin vielä pre-seasonilla, joten aivan terävimmillään ei varmaan kumpikaan joukkue kuitenkaan vielä ole.

Tiivis ottelutahti otetaan Ilveksessä hyvillä mielin vastaan. Se valmistaa joukkuetta loistavasti kesän otteluihin.

– Olemme höllänneet jonkin verran harjoittelua näitä pelejä silmällä pitäen. Tulevat kahdeksan päivää on meille hyvä jakso, saamme harjoitella pelaamista ja palautumista. Osalle pelaajista tulee isostikin minuutteja. Pyrimme tietysti kierrättämäänkin paljon, mutta ihan tasaisesti emme pysty peliaikaa kuitenkaan antamaan.

Liigacup valmistaa Ilvestä kohti Suomen Cupia sekä varsinkin Veikkausliigaa, mistä joukkue aikoo ottaa irti mahdollisimman paljon.

– Vähimmäistavoite on edetä alkulohkosta jatkoon. Senkin takia, että saadaan lisää kovia ja kilpailullisia pelejä. Siitä edetään ottelu kerrallaan ja jokaista ottelua lähdetään tietysti voittamaan. Emme silti ole asettaneet mitään varsinaista muuta tavoitetta Liigacupin suhteen.

Otteluihin valmistautumista helpottaa myös se, että lähes kaikki pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä.

– Terveystilanne on ok, tai meidän mittapuulla jopa hyvä. Mudu (Sarr) on ainoa loukkaantuneena poissa oleva pelaaja. Sairastelusta ovat toipumassa Mikael Almén, Leo Kyllönen ja Oiva Jukkola. Leksa menee tosin pelaamaan Ilves/2:n pelin viikonloppuna. Uusin vahvistuksemme Jorn Vancamp on vielä tästä pelistä pois. Uusia testipelaajia ei ole mukana, Soun kaksoset toki vielä jatkavat mukana.

Ilves pelasi viime viikolla Lahdessa FC Lahtea vastaan runsasmaalisen ottelun, jossa kotijoukkue oli niukasti 4–3 parempi. Ilveksen maaleista vastasivat Badu Bushara kahdesti ja Teemu Jäntti kertaalleen.

Haka puolestaan aloitti oman Liigacupin taipaleensa tiistaina, jolloin se pelasi 1–1 tasapelin Espoossa Honkaa vastaan. Koskilaisten maalista vastasi ex-Ilves Janne-Pekka Laine. Tälle kaudelle keltavihreistä valkomustiin siirtynyt Vigori Gbe esiintyi myös ottelusta.

Ottelu pelataan Pirkkahallissa klo 15 alkaen. FC Haka toimii ottelussa kotijoukkueena, joten lipunmyynti otteluun tapahtuu heidän kotisivujensa kautta. Ruutu näyttää ottelun tavalliseen tapaan kuitenkin kotisohvillekin.

Varmista paikkasi ensi viikon Liigacupin kotiotteluissa ja tilaa kausikorttisi nyt!

Veikkausliigan kausikortilla näet myös Liigacupin kotiottelut veloituksetta. Tilaa kausikorttisi osoitteesta lippu.fi/ilvesedustus

Lue myös