Laineen ja Hilanderin 10 suosikkia

Ilves kohtasi tiistai-illan maali-ilottelussa KPV:n. 4-2-päättyneessä ottelussa nähtiin monia hienoja suorituksia, kuten Lauri Ala-Myllymäen hattutemppu. Positiivista oli myös Ilveksen ikähaitarin ääripäiden esiintyminen edukseen.

18-vuotias Janne-Pekka Laine tuli vaihdosta kentälle ja teki kuluvan liigakauden ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa ja samalla koko uransa kotidebyytin Tammelassa. Varsinainen liigadebyytti syntyi viime kauden lopulla Rovaniemellä.

35-vuotias Mika Hilander puolestaan oli itse varmuus tolppien välissä, vaikka joutuikin antautumaan kahdesti. Tärkeä paraatipelastus Hendrik Helmken puskuun esti KPV:n tasoituksen kriittisellä hetkellä. Laine ja Hilander ovat molemmat Ilveksen omia kasvatteja, joskin aivan eri sukupolvesta.

Laineen kotidebyytti (kuva: Arno Hämäläinen)

Laine solmi talvella Ilveksen kanssa kaudet 2019 ja 2020 kattavan sopimuksen. Seuralla on lisäksi optio kaudesta 2021. Nuorukainen on esiintynyt myös ikäluokkansa maajoukkueissa ja Ilves/2:n mukana Kakkosessa.

Olen päässyt pelaamaan kakkosjoukkueessa paljon, joten tuntumaa miesten peleihin on onneksi taustalla. Pelaaminen edustuksessa on totta kai hienoa. Olimme lopussa johtoasemassa ja sen takia puolustuskannalla, joten en ihan hirveästi päässyt palloon, mutta oli hyvä kokemus päästä kentälle Tammelassa, hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Laine kertoo.

KPV oli selkeästi parempi, kuin kauden aiemmissa kohtaamisissamme. He loivat useita vaarallisia tilanteita. Olimme ehkä hieman lepsuja siinä itsekin, mutta hienosti nousimme tappioasemasta voittoon.

”Japen” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: kanapasta

juoma: Coca-Cola

elokuva: Batman – The Dark Knight Rises

musiikkiartisti: Anssi Kela

jalkapalloilija: Frenkie de Jong

seura Ilveksen lisäksi: FC Barcelona

harrastus: kitaransoitto

asia tai paikka Tampereella: Kauppi kokonaisuudessaan, ranta ja kentät

matkakohde: Pariisi

vitsi: Mihin Jarkko Wiss vie Ilveksen? No Wissiin Eurooppaan

Bonus-kysymys: Paras aktiviteetti Suomen Cup -pokaalin kanssa? Kyllä sille pitää vähän hellyyttä osoittaa, vaikka pari suudelmaa

Kuva konkarista

Kapteenin nauhaa kantava Hilander ihmetteli avoimien ovien päivää puolustussuuntaan, mutta oli tyytyväinen tärkeimpään, eli kolmeen pisteeseen.

KPV sai erikoistilanteista paljon painetta maalimme eteen. Niistä hässäköistä syntyi pari maalia ja muutama muu vaarallinen paikka, mikä ei sinällään ole yhtään suotavaa. Ihan ok suoritus silti meiltä ja ”Lämmin” (Ala-Myllymäki) yksilösuoritus sitten pelasti tärkeät kolme pistettä, Hilander summaa ottelun.

”Hilan” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: lasagne

juoma: olut

elokuva: kaikki Die Hardit

musiikkiartisti: 2pac

jalkapalloilija: Hans van Breukelen

seura Ilveksen lisäksi: Manchester United

harrastus: golf

asia tai paikka Tampereella: Tammelan stadion

matkakohde: Siellä missä on lämmintä

vitsi: Mikä on vihreä ja menee ylös-alas? Raaka banaani hississä.

Bonus-kysymys: Paras aktiviteetti Suomen Cup -pokaalin kanssa? pullonpyöritys

Lue myös