Kuntoutuva joukkue kertoo tunnelmia SJK-pelin alla

Täyteen kuntoon päästyään ”Penni” tulee osoittamaan kaapin paikan puolustuksessa

SJK:sta Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Teemu Penninkangas oli keväästä asti sivussa rasitusmurtuman takia. 24-vuotias nuorukainen on onneksi jälleen täysillä mukana joukkueharjoituksissa. Pari otteluakin on jo ehtinyt kertyä vyölle Ilves II -joukkueen mukana Tampereen Kolmosessa.

 – Oli tietenkin hauska pelata ja huomata, että jalkaan ei tullut kipuja. Pallotatsin kanssa oli ehkä vähän hakemista varsinkin alkuun, mutta pelin edetessä sekin parani. Oli tosi tärkeää saada pelituntumaa.

Helmikuussa alkanut vaiva paheni hiljalleen ja johti pitkään kuntoutusjaksoon. Ilveksen fysiovalmentaja Heli Rekimies oli tärkeä tuki prosessin aikana.

 – Täytyy sanoa, että kun on kolmisen kuukautta ilman varsinaisia futistreenejä, niin pohkeet on kyllä tukossa. Toki olin hyvässä kunnossa ennen loukkaantumista ja sen aikanakin noudatin omaa harjoitusohjelmaa. Maajoukkuetauolla kävin Nizzassa lomalla, mutta lainasin Heliltä juoksutikapuut mukaan, Penninkangas naurahtaa.

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva puolustaja odottaa SJK-ottelua mielenkiinnolla, vaikka käskyä liigakentälle ei välttämättä vielä tule.

 – Helin kanssa joskus sovittiin tavoitteeksi, että tämä matsi on loukkaantumiseni takaraja. Ylipäätään pelaamaan pääseminen on totta kai pääasia, mutta kyllä se vähän lisätuntemuksia herättää nähdä vanhoja pelikavereita. Toivottavasti täysi pelikunto löytyy pian!

”Tume” sinetöi 2-1-voittomaalin vuosi sitten

Päävalmentaja Jarkko Wiss ennakoi torstaille sähäkkää vastustajaa.

 – Valmentajavaihdosten jälkeen on omanlaisensa haaste ennustaa, millaiseksi SJK:n pelitapa asettuu. Olemme seuranneet heidän viime aikaisia otteita, ja kyllä sieltä tietty punainen lanka löytyy. Muuttuneessa systeemissä esim. hyökkäykset ovat aiempaa lyhyempiä ja terävämpiä. Eiköhän joukkueesta löydy nälkää, Wiss pohtii.

Keskikenttäpelaaja Tuure Siiralla on puolestaan omanlaisensa tarina kerrottavana edellisestä kotipelistä SJK:ta vastaan.

 – Tähän astisen futisurani paras muisto on peli Ilveksen kanssa Seinäjokea vastaan viime kesänä. Tein voittomaalin ja se toi todella hyvää fiilistä pitkäksi aikaa. Nätti kesäilta ja Tammelassa paljon jengiä, mikäs sen hienompaa, Siira tunnelmoi.

Tervetuloa Tammelaan! Linkki ennakkolippumyyntiin


Ilves – SJK
To 22.6. klo 18.30
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

Lue myös