Kolme tupsukorvaa kertasivat kulunutta kautta

”Hyny” ja ”Juti”

Ilves päätti kautensa lauantaina voittamalla IFK:n Maarianhaminassa lukemin 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi Lauri Ala-Myllymäki upealla volley-vedollaan. Kentällä nähtiin jopa viisi Ilveksen omaa kasvattia samaan aikaan: Ala-Myllymäki, Mika Hilander, Tatu Miettunen, Santeri Haarala sekä luottokapteeni Antti Hynynen.

Päätösvihellyksen jälkeen tupsukorvien kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. Sarjan kolmas sija tarkoittaa myös pelioikeutta Eurooppa-liigan karsinnoissa. Hetki oli erityisen tunnelmallinen laitapuolustaja Hynyselle, joka lopetti yli 300 liigaottelua sisältäneen peliuransa tähän kauteen.

 – Mahtava fiilis tietysti, itse tulin Kuopiosta takaisin Ilvekseen vuonna 2014, kun oltiin vielä Ykkösessä. Kyllä siitäkin on pitkä ja hieno matka kuljettu. Parhaat hetket liittyvät tähän loppukauteen. Tärkeä voitto KuPS:sta viimeisillä minuuteilla, mitalin ratkeaminen kotona Kemiä vastaan ja nyt tämä viimeinen silaus saarella. Yhdessä on homma hoidettu. En ole montaa kertaa kokenut tällaisia tuntemuksia pelaajana. Ainutlaatuinen tapa lopettaa ura, Hynynen toteaa.

Pitkän linjan pirkanmaalainen jalkapalloilija Jaakko Juuti sai oppinsa pääasiassa FC Hakassa. Ilvekseen Juuti saapui jo vuoden 2012 alussa, joten hän on nykyjoukkueen pisimpään yhtäjaksoisesti mukana ollut pelaaja. Työteliäs laituri oli nostamassa joukkuetta Kakkosesta Veikkausliigan kärkikahinoihin. 124 keltavihreän sarjaottelun päätteeksi myös Juuti ripustaa nyt nappulakengät naulaan.

 – Paljon on ajatuksia pyörinyt päässä ja mukana on tiettyä haikeutta, mutta päällimmäisenä tunteena on upea fiilis. Nyt kun on kelaillut uraa taaksepäin, niin kirkkaana palaa mieleen nousu Ykköseen. Se oli hieno ensimmäinen iso voitto ja etappi. Mutta kyllä mä näkisin tämän matkan kokonaisuutena, jossa on koko ajan menty eteenpäin ja noustu portaita ylöspäin. Nyt on sitten saatu Ilves aina mitalille ja europeleihin asti. Kiitos kannattajille ja nyt nautitaan huolella, Juuti tunnelmoi.

Nuorempaa kaartia edustaa 22-vuotias toppari Tatu Miettunen, jolla on vielä monta pelivuotta edessä. Tällä kaudella 29 liigapelissä syntyi kaksi maalia. Päätöskamppailussa saarelaisia vastaan kertyi täydet minuutit.

 – Kenttä oli haastava, se vaati suoraviivaista peliä molemmilta joukkueilta. IFK on fyysinen ja kookas joukkue. Pelissä oli paljon pääpalloista kamppailua ja taklauksia. He saivat useasti pallon boksiin, joten kyllä siinä tarkkana sai olla alimpien joukossa. Puolustimme kuitenkin tiiviisti. ”Lämmi” iski hienon häkin, ja se helpotti urakkaa.

 – On todella hienoa saada urani ensimmäinen mitali ja päästä vielä kokemaan europelit. Olen todella ylpeä jätkistä. Teimme kovan työn kauden aikana ja saavutimme tavoitteemme. Olen myös tyytyväinen omaan panokseeni osana kokonaisuutta, tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen entistä ehompana, Miettunen päättää.

Lue myös