Siira ja Veteli – keskikentän pellavapäät pohjoisesta

Siira kipparoi joukkuettaan harjoituspelissä JPY:tä vastaan.

Ilveksen keskikentän keskustassa viillettävät kaksi samankaltaista peluria. Tuure Siira ja Joona Veteli ovat molemmat 90-luvun puolivälissä Perämeren rannikolla syntyneitä vaaleahiuksisia voimanpesiä, joilta löytyy syöttötaitojen lisäksi maalinälkää.

Oulusta kotoisin oleva Tuure Siira (25) aloittaa jo viidennen kautensa Ilveksen riveissä.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät. Treeneissä mennään lujaa ja olemme ihan aikataulussa kaikin puolin. Jos jotain joulukiloja pääsi kertymään, niin tässä niitä on karisteltu tehokkaasti, Siira vinkkaa.

Ilves aloitti Suomen Cupin lohkovaiheen viime lauantaina FC Lahtea vastaan. 2-1-voitossa Siira tahkosi täydet 90 minuuttia.

– Hallitsevina mestareina tietenkin hieman jännittää tämä cup. Pieniä paineita on niskassa, mutta ne otetaan ilolla vastaan. Siitä lähdetään jatkamaan, mihin viime vuonna jäätiin.

– On kiva, että kilpailulliset pelit alkoivat. Näitä on odotettu jo sieltä joulukuusta lähtien ja eiköhän tahti vielä kiihdy.

Keskikentän puolustavissa rooleissa viihtyvä ”Tume” uskaltaa ennustaa jopa oman maalimääränsä alkavalle liigakaudelle.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on olla elämäni kunnossa, kun sarja alkaa. Heitetään nyt, että kaksi maaliakin syntyy!

Kemistä maailmalle ponnistanut Joona Veteli (24) vietti viimeiset kolme kautta Norjan kakkostasolla Fredrikstad FK:ssa. Täksi kaudeksi Veteli päätti pukea keltavihreän peliasun ylleen.

– Olen ollut vasta pari viikkoa joukkueen mukana, mutta Ilves on heti vaikuttanut hyvältä valinnalta. Harmi vain, että loukkaantuminen laittoi vähän kapuloita rattaisiin.

– Sen mitä olen vierestä seurannut, niin olen tykännyt Jarkon (Wiss) harjoitteista. Kovaa on menty ja siitä minä tykkään, Veteli kertoo.

Lievä kantapäävamma on ajanut Vetelin kentän laidalle kuntopyörän selkään. Suomen Cupin alkuhetket jäävät välistä, mutta mies tekee kovaa paluuta viheriölle.

– Vahvuuteni pelaajana ovat murtavat syötöt. Näen hyvin peliä ja potkutekniikkakin on ok. En koe, että minulla olisi selkeitä heikkouksia, mutta puolustuspelaamista pitää parantaa.

– Tavoitteeni on päästä pelaamaan paljon ja olla yksi parhaista keskikenttäpelaajista Veikkausliigassa. Ja maalitili on vielä avaamatta, haluan palavasti tehdä urani ensimmäisen liigamaalin, Veteli innostuu.

Lue myös