Kenraaliharjoituksessa vastaan IFK Mariehamn – valmennus on tyytyväinen pelaajien tekemiseen harjoituksissa

 

 

Viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Veikkausliigan alkua Ilves kohtaa IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan Kaupin urheilupuistossa lauantaina klo 12 alkaen. Aamulehti lähettää ottelun suorana ja selostettuna. Harjoittelua on yhä enemmän suunnattu taktisiin osa-alueisiin ja Ilves lähteekin hakemaan ottelusta voitollista tulosta. Uusia pelaajahankintojakin on vielä tulossa.

 

Veikkausliigan aloituksen lähestyminen on muuttanut Ilveksenkin harjoittelua taktisempaan suuntaa, joka tietysti on nostanut pelaajienkin ilmapiirin korkealle. Hyvähenkisten harjoitusten jälkeen kentältä poistuvat pelaajat hikisenä ja päävalmentaja Jarkko Wiss hymyilevänä.

”Tekeminen on ollut nyt kyllä todella hyvää, ilmatkin lämpiävät ja koutsikin on paremmalla tuulella. Nyt on hyvä kilpailu käynnissä pelipaikoista. Pelaajat ovat selvästi alkaneet miettimään avauskokoonpanoa. Taktisissa harjoituksissa ovat hyvin hereillä ja keskittyneesti kuuntelevat. Opitkin tarttuvat nyt hyvin ja koko ilmapiiri on vapautunutta.”

Taktisissa harjoitteissa valmennus käyttää sekä suomen että englannin kieltä ohjeistaessaan pelaajia. Joukkueessa on kuitenkin kaksi pelaajaa, jotka eivät osaa kumpaakaan kieltä. Taktinen valmennus jatkuu vielä joukkueen sisätiloissa videoita katsellen.

”Välillä siinä joutuu käyttämään elekieltä, että saa näille englantia puhumattomille vahvistuksille sanoman perille. Sillä olemme kyllä ennenkin pärjänneet. Onhan meillä hyviä työvälineitäkin apuna. Videoita alamme nyt selvästi enemmän hyödyntämään, niiden käyttö on talvikaudella ollut melko minimaalista. Nyt alamme enemmän katsomaan tulevan vastustajan pelaamista ja katsomaan mihin voimme iskeä ja miten hyödyntää omia vahvuuksiamme.”

Ilveksen pelit ovat alkaneet sujua jo varsin mallikkaasti, mutta kyllähän sieltä vielä kehitettävääkin löytyy.

”Totta kai nuorella joukkueella aina välillä tulee vaikeuksia valita se oikea vaihtoehto nopeissa tilanteissa, niissä olemme välillä menneet vähän harhaan. Myös takaapäin ohjaamisessa on ollut parannettavaa, mutta tällä viikolla on alkanutkin tulla hyvin puhetta harjoituksissa.”

Alkutalven otteluissa Ilves keskittyi lähes pelkästään oman pelinsä kehittämiseen vastustajasta riippumatta. Nyt on tarkoitus enemmän ottaa huomioon tulevan vastustajan pelitapa. IFK Mariehamnille Ilveksellä onkin hiukan kalavelkoja maksettavana, sillä edellisen harjoitusottelun saarelaiset voittivat maalin erolla.

”Kyllä nyt aloitamme myös peilaamaan tulevia vastustajia, alamme selvästi hakemaan tuloksellisuutta. Yritämme löytää vastustajan pelaamisesta paikat, joihin voimme iskeä ja hyödyntää omia vahvuuksiamme. Sitä kautta myös pelaamisen muoto määräytyy. Viimeksi oli nousujohteinen peli heitä vastaan, mutta nyt on tarkoitus olla heti alusta alkaen hereillä ja pyrkiä vaihtojen avulla nostamaan lisää tempoa.”

Tällä viikolla Ilves teki sopimukset kahden testipelaajan kanssa. Vieläkään joukkue ei ole lopullisesti kasassa, vaan seuralla on vielä verkot vesillä.

”Kamppailu pelipaikoista tulee vieläkin koventumaan. Ainakin yksi siirto saatiin maaliin ja uusi pelaaja saapuu tänne lauantaina. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin vielä sen jälkeen olisi kaksi pelaajaa tulossa.”

Keskikenttäpelaaja Doni Arifi on Wissin kanssa samoilla linjoilla. Henki on joukkueessa loistava, vaikka peliajasta on käynnissä kovakin kamppailu.

”Odotan tosi hyvää peliä. Meillä on ollut loistava vire joukkueessa jo jonkin aikaa. Olemme koko ajan kehittyneet pelaamisessa ja tulleet yhtenäisemmäksi. Heti alusta alkaen henki on tosin ollut hyvä, sillä olemme kaikki nuoria ja kilpailullisia pelaajia. Haluamme koko ajan näyttää toisillemme, mutta silti olemme kavereita keskenämme.”

Lue myös