Kapteenin painava sana – Sanni Ojanen kertoo, kuinka joukkuepelaajalta sujuu yksin treenaaminen

Tavoitimme joukkueemme kapteenin sähköpostitse kotikaranteenin keskeltä. Sanni Ojanen kertoo, kuinka sosiaalinen eristäytyminen on sujunut.

Joukkue äänesti sinut helmikuussa toisena vuonna putkeen kapteeniksi, miltä valinta ja joukkuekavereiden osoittama luottamus tuntuu?

”Niin kuin viimeksikin taisin sanoa, on kunnia, että pelaajat valitsivat mut. On aina kiva tietää, että muut luottavat ja haluavat antaa lisää vastuuta joukkueen sisällä. Se antaa lisäboostia olla paras versio pelaajana kentällä kuin sen ulkopuolellakin!”

Miten yhteistyö varakapteenien Tuulin (Enkkilä) ja Pullan (Julie Forss) kanssa sujuu, onko jotakin erityistä sanottavaa heistä?

”Loistavasti! Meillä on kaikilla tosi hyvät välit muutenkin joukkueessa, niin uskon että ketkä tahansa kolme oltaisiin valittu kapteeneiksi, niin yhteistyö toimisi hyvin joka tapauksessa.

Pulla kuului myös viime kaudella kapteenistoon niin tiedetään, miten homma pyörii ja osataan odottaa suurin piirtein mitä on tulossa. Ja Tuuli tuo varmasti lisää hyviä ideoita ja oivalluksia.

Tiedän, että molemmat ovat vastuullisia, joten on helppo olla luottavaisin mielin tulevaan.”

Koronan aiheuttama tilanne on vaikeuttanut harjoittelua, mutta onko kotitreeni maistunut?

”Me ollaan saatu hyvät ohjeet ja ohjelmat koko omatoimisen jakson ajaksi, joten en ole huolissani treenaamisen laadun muuttumisesta. Välillä on tietenkin henkisesti rankkaa lähteä treenaamaan, kun tiedostaa että joutuu tekemään kaiken yksin. Kuitenkin pienestä pitäen on tottunut joukkuekavereiden läsnäoloon ja tukeen. Kaikki ymmärtävät kuitenkin tilanteen vakavuuden ja että olemme samassa veneessä. Odotan innolla hetkeä, kun pääsemme taas näkemään ja treenaamaan yhdessä kauden aloitusta varten!”

Miten muuten korona on vaikuttanut omaan elämään? Mitä ajatuksia vallitseva tilanne on herättänyt?

”Päivät tuntuu välillä todella pitkiltä, kun ei ole samanlaista aikataulua, mihin on tottunut treenien ja töiden vuoksi. Positiivisesti ajatellen on kuitenkin ollut enemmän aikaa olla kotona ja pitää yhteyttä esimerkiksi ystäviin! Ei voi muuta kuin toimia ohjeiden mukaisesti ja odottaa että tilanne menee ohi sekä koittaa pysyä terveenä.”

Edellisestä haastattelusta on nyt muutama kuukausi aikaa, ovatko omat tavoitteesi muuttuneet millään lailla? Eli onko edelleen mietinnässä täysammattilaisuus ja ulkomaan kentät? 

”Tavoitteet eivät ole muuttuneet viime haastattelusta! Askel kerrallaan kohti tulevaisuutta. Haluan päästä tulevaisuudessa pelaamaan ulkomaille ja myös Helmareihin!”

Oletko muuten ollut tyytyväinen oman uran kehittymiseen?

”Henkilökohtaisesti tunnen olevani kehittynyt pelaajana kokonaisuudessaan eri osa-alueilla, jos verrataan vaikka ensimmäiseen kauteeni liigassa 2017. Pelillisissä asioissa olen kehittynyt eniten varmaankin molempijalkaisuudessa ja pelin lukemisessa. Olen myös löytänyt oman roolini joukkueessa yhtenä johtavista persoonista, mutta kuitenkin myös yhtenä joukkueen hassuttelijoista!”

Missä olet kehittynyt eniten tai vaihtoehtoisesti onko tarvetta jollekin muutoksille?

”Isoimpana kehityskohteena mulla on tällä hetkellä nopeus, etenkin ensimmäiset askeleet! Haluan myös parantaa pääpelaamista.”

Entäpä joukkue, onko joukkueen tekeminen ollut hyvää? 

”Kaikki näytti hyvältä kauden alkua varten ja jokainen pelaaja odotti jo innolla aloitusta, mutta harmillisesti kausi joutui siirtymään. Joukkueen tekeminen on ollut alusta asti erittäin hyvää, mutta nyt eritoten jokaisen täytyy panostaa omatoimisen jakson aikana, että voimme sitten jatkaa treenien alkaessa siitä mihin aiemmin jäimme.”

Onko kaikilla joukkueessa suhteellisen hyvä fiilis, tilanne huomioon ottaen?

”Kun kielto joukkueharjoittelusta tuli, se oli alkuun aika iso shokki kaikille. Juttelimme ja kävimme asiaa läpi paljon pelaajien ryhmässä ja myös valmentajien kanssa. Uskon, että jokainen on sopeutunut jo tilanteeseen.”

Oletteko pitäneet joukkueen kesken paljon yhteyttä Skype-keskusteluilla, WhatsApp-ryhmässä tai vastaavilla tavoilla?

”Valmentajat ovat olleet puhelimitse yhteyksissä suoraan pelaajiin ja on pidetty myös etäpalaveri tämän hetkisestä tilanteesta ja tulevasta koko porukalla!”

Lue myös