Kalle Katz siirtyy Ilvekseen!

Ilveksen puolustuslinja vahvistuu HJK:sta siirtyvällä Kalle Katzilla. Urallaan tähän mennessä 34 Veikkausliigaottelua pelanneella Katzilla oli vielä voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirron yksityiskohdista nopeasti yhteisymmärrykseen ja Kalle siirtyy Ilvekseen 1 + 2 -vuotisella sopimuksella.

Hiljattain 21-vuotta täyttänyt Kalle Katz on Käpylän Pallon ja HJK:n juniorikoulun läpikäynyt toppari, joka kaksi edellistä kautta on pelannut RoPS:n riveissä lainapelaajana. Nuori mies on erittäin tyytyväinen päästessään sopimukseen Ilveksen kanssa.

 – Valinta oli kyllä aika helppo. Kun selvisi, että seura vaihtuu, niin ei oikein muita käynyt ensin mielessäkään. Ilves on pärjännyt viime vuosina hyvin ja on näyttöjä siitä, että täällä nuoret kehittyvät ja pääsevät urallaan eteenpäin.

Kalle ei aivan pystynyt murtautumaan Klubin nimekkääseen miehistöön, mutta kehityksen kannalta oli tärkeää päästä pelaamaan Veikkausliigassa. Tärkeitä Veikkausliigaminuutteja Kalle sai lainasiirrolla Rovaniemen Palloseuraan kahden kauden aikana.

 – Kaksi Rovaniemen vuotta oli kyllä minulle hyviä vuosia, sillä sain paljon peliaikaa ja vastuuta. Vaikka tämä viimeinen kausi ei niin hyvin joukkueelta mennytkään, niin itse kyllä kehityin. Olen nyt paljon valmiimpi pelaaja mitä sinne lähtiessä.

Omat vahvuudet ja kehityskohteetkin ovat hänellä hyvin tiedossa.

 – Pelin avaaminen ja puolustaminen on vahvuuksiani. Pystyn aika monipuolisesti pelaamaan. Isoin kehityskohde on tasaisuuden löytäminen oman pelaamiseen, ettei taso hirveästi vaihtelisi pelistä toiseen. Rutiinia siis tarvitaan vielä.

Kalle pelasi ensimmäisen ottelunsa Ilves-paidassa viime viikolla Ilves/2:sta vastaan. jakson keskimmäisenä topparina.

 – Hauskaa oli pelata. Pelissä oli paljon vauhtia. Näki, että pelaamista oli selkeästi kaivattu. Yhteispelikin uusien pelikavereiden kanssa toimi ihan mukavasti ja varsinkin Felipen (Aspegren) kanssa löytyi heti sellainen yhteinen sävel, että sai syötöt hyvin perille.

Vaatimaton toppari ei omista tavoitteistaan paljoa huutele, joukkueen etu on hänelle tärkeämpää.

 – Tavoitteena on keskittyä jokapäiväiseen tekemiseen ja pyrkiä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Ei sen kummempia tavoitteita.

Hiljattain Tampereelle muuttanut Kalle opettelee vielä sekä liikkumaan kaupungilla, että myös syömään paikallisia herkkuja.

 – Tampere ei vielä ole kovin tutuksi tullut, navigaattori täytyy olla päällä liikkuessa. Kait sitä mustaa makkaraa on pakko jossain kohtaa maistaa.

Nuori mies osoittautuu myös kovaksi NBA-koriksen ystäväksi.

 – Tykkään seurata urheilua aika paljon, olen aika iso urheilufani. Varsinkin koripallo on mieluisaa, erityisesti vielä NBA:ta seuraan todella paljon. Los Angeles Lakers on suosikkiseurani ja pelaajista LeBron James on ykkönen. Itse en valitettavasti ole kummoinenkaan koriksen pelaaja.

Katso Kallen haastattelu

 

Lue myös