Kauden 2023 ensimmäinen Ilves/2:n kotipeli Miesten Kakkosessa pelataan tänään ja kyseessä onkin heti todella kutkuttava paikalliskamppailu Tampere Unitedia vastaan. Luvassa on vauhdikas ottelu, jossa Ilves/2:n nuoruuden energia ja juoksuvoima kohtaa kokeneemman ja fyysisemmän TamU:n.

TamU voitti avauskierroksella kotonaan GrIFK:n maalein 2-0. Osumista vastasivat ex-Ilvekset Taha Özcelik ja Topias Järvelä. Özcelik pelasi vielä viime kaudella keltavihreissä, mutta Järvelä on edustanut sinivihreitä jo kaudesta 2017 alkaen. Suomen cupissa TamU eteni jatkoon selättäen Turussa TPS M35-joukkueen selvästi 5-0. Tuolloin maalintekijöinä olivat Julius Stenroos, Arttu Raittinen, Juho Heikkinen, Eric Bullock sekä Roope Kostiainen.

Ilves/2 koki avauskierroksella 3-1 vierastappion Honka Akatemialle. Joukkueen ainokaisen osuman puski kapteeni Jonne Koistinen. Suomen cupin taival puolestaan katkesi heti ensimmäiseen otteluun, kun Interin reservijoukkue yllätti kotonaan keltavihreät maalein 3-0.

Viime kauden molemmista keskinäisistä otteluista TamU nappasi voitot maalein 3-1 ja 3-2. Ilves/2:n maalit tekivät noissa otteluissa Alex Ciriaco, Max Minkkinen sekä Badreddine Bushara. Heistä Ciriaco matkasi nyt U20 MM-kisoihin Dominikaanisen tasavallan joukkueen mukana, Minkkinen toipuu vielä loukkaantumisestaan ja Bushara oli eilen edustusjoukkueen penkillä Ratinassa.

Ottelun käsikirjoitus saattaa noudattaa kaavaa, jossa juoksuvoimainen Ilves pyrkii pitämään palloa ja prässäämään voimakkaasti ja TamU puolestaan pyrkii puolustamaan tiiviisti ja panostamaan vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin. Sinivihreiden päävalmentaja Jukka Listenmaa on kuitenkin kovissa liemissä keitetty juonikas valmentaja, joten TamU saattaa yllättää ja pelata aivan odotetun vastaisesti. Joka tapauksessa kaksi hyvää Kakkosen joukkuetta tänään kamppailee paitsi sarjapisteistä, myös Kaupin kuninkuudesta.

Tällä kaudella Ilves/2 kotiotteluissa on myös anniskelukatsomo, jota onkin toivottu pitkään. Myös vieraskannattajille on oma anniskelunsa ja katsomonsa järjestetty. Ottelu alkaa Kauppi 3:lla klo 18 ja Kauppiin on odotettavissa todella runsaasti kannattajia, niin keltavihreissä kuin sinivihreissäkin asuissa. Paikan päälle kannattaa varsinkin tänään saapua hyvissä ajoin virittäytymään tunnelmaan. Kotiin jäävillä on hieno mahdollisuus seurata ottelua livenä Aamulehden live-palvelusta. Klo 17.50 alkavan lähetyksen isäntänä ja selostajana on tuttuun tapaan Rasmus Junila ja hänellä kommentaattorina pitkän linjan Ilves-vaikuttaja ja nykyisin Palloliiton palveluksessa työskentelevä Markus Paananen.