Kai Meriluoto lainasopimuksella Ilvekseen – ”Koin, että tämä oli itselleni paras steppi tulla Ilvekseen”

Ilves vahvistaa hyökkäysosastoaan entisestään 19-vuotiaalla Kai Meriluodolla, joka siirtyy seuraan lainasopimuksella HJK:sta.

HJK akatemian läpikäynyt Meriluoto, joka aloitti jalkapallon Kirkkonummen KyIF:ssä, oli HJK:n reservijoukkueen HJK Klubi 04:n avainpelaaja, kun joukkue nousi kauden 2020 päätteeksi Ykköseen. Meriluoto viimeisteli tuolloin yhteensä 14 osumaa kauden aikana Kakkosessa. Veikkausliigadebyytinsä hän teki vuonna 2020 ottelussa FC Lahtea vastaan elokuussa, ja avausmaalinsa Meriluoto teki toisessa Veikkausliigaottelussaan RoPSia vastaan myöhemmin syyskuussa 2020. Klubi 04:n mukana kaudella 2021 Meriluoto niittasi 24:ssä Ykkösen ottelussa yhteensä seitsemän maalia.

Nuorisomaajoukkueessa nuorelle hyökkääjälle on kertynyt U16-U17 sekä U19-U20 joukkueista yhteensä 21 ottelua, joissa Meriluoto on onnistunut viimeistelemään yhteensä yhdeksän osumaa.

Olen puhdas maalintekijä, joka on vaarallinen boksissa ja pystyn pelaamaan myös hyvin taskuissa, Meriluoto kertoo.

Tavoitteenani on päästä pelaamaan Veikkausliigassa ja saada minuutteja alle ja näyttämää mihin pystyn, Meriluoto kommentoi.

Olen pitänyt Ilvestä aina todella ammattimaisena ja hyvänä seurana. Koin, että tämä oli itselleni paras steppi tulla Ilvekseen täksi kaudeksi, Meriluoto summaa.

Ilvestä luotsaava Toni Kallio on iloinen, että joukkueeseen saadaan entistä enemmän kilpailua hyökkäyspäähän.

Hyökkäys on se paikka johon olemme kaivanneet vahvistuksia. Kai on lupaava ja energinen pelaaja, joka osaa hyvin lukea maalipaikkoja, mutta pystyy myös luomaan niitä. Hän on vaarallinen boksissa ja pystyy pelaamaan vastustajan puolustuslinjan edessä ja sitä kautta olemaan uhka oman pallollisen tekemisen kautta. Toivotaan, että Veikkausliigassa sama tahti jatkuu, ellei jopa parane, Kallio kommentoi uusinta hyökkääjää.

– Uskon, että tämä lainasopimus on molemmille osapuolille hyvä juttu, jonka kautta saamme hänelle yksilönä, että joukkueena tehoja. Etsimme kuitenkin edelleen yhtä profiilihankintaa hyökkäykseemme. Sen jälkeen voin sanoa, että joukkue on aikalailla kasassa tälle kaudelle, Kallio lisää.

Lisäksi Ilves tiedottaa hyökkääjä Sylvanus Nimelyn sopimuksen purkamisesta. Nimely saapui joukkueen pelaajavahvuuteen elokuussa 2021, mutta kauden 2022 loppuun ulottuva sopimus on päätetty purkaa yhteisymmärryksessä ennenaikaisesti. Seura haluaa kiittää Sylvanusta ajastaan Ilveksessä ja toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin!

 

Hanki sinäkin kausikorttisi kaudelle 2022. Lue lisää kausikorteista täältä!

Katso Kain haastatteluvideo alta!

Lue myös